našima lakši suparnici

Hrvatska je ovakav 'poguranac' od Švedske mogla samo sanjati

14.11.2017 u 06:47

Bionic
Reading

Nogometaši Švedske napravili su u ponedjeljak velik posao, prije svega samima sebi, ali onda i hrvatskim reprezentativcima

Hrvatska je u nedjelju odradila svoj dio posla u Pireju, odigravši s Grčkom 0:0, te je tako izborila nastup na svojem petom SP-u.

  • +5
Italija - Švedska (uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija) Izvor: Reuters / Autor: MAX ROSSI

No s nestrpljenjem su Dalić i igrači čekali rasplet u preostalim utakmicama dodatnih kvalifikacija, jer Hrvatska je do ponedjeljka još uvijek bila u trećem bubnju odnosno među trećim nositeljima. A to znači da je mogla dobiti i vrlo neugodne suparnike iz druge skupine nositelja, poput Španjolske, Engleske, Meksika, Urugvaja...

Puno je toga ovisilo o raspletu uzvratnih okršaja Perua i Novog Zelanda, odnosno Italije i Švedske, jer Peruanci i Talijani bili su u skupini drugih nositelja.

Međutim u ponedjeljak je našima laknulo jer je Švedska iznenadila na San Siru, odigravši 0:0 protiv Italije, zahvaljujući čemu je sačuvala prednost od jednog pogotka iz prve utakmice i prošla na SP.

Naravno, prema koeficijentu, Švedska je tek iza Hrvatske, što znači da je naša vrsta preuzela mjesto Italije u skupini drugih nositelja. I sada će s puno bolje pozicije, samim time i uz puno veće izglede za što boljim plasmanom, čekati ždrijeb skupina SP-a, a koji će se održati u Moskvi 1. prosinca.