budi se optimizam

U Gorici se pohvalili; ne s jednim, nego s dva nova igrača. Prvog su posudili iz Dinama, drugog iz Slovačke

11.07.2022 u 22:23

Bionic
Reading

Prvoligaš iz Velike Gorice u novu sezonu SuperSport Hrvatske nogometne lige ulazi s dva nova igrača. Ovog ponedjeljka predstavili su dvojac koji im je stigao na posudbu

Pet dana uoči prve prvenstvene utakmice, novi igrač Gorice postao je Deni Jurić, 24-godišnji napadač koji je došao na posudbu do kraja sezone iz GNK Dinamo.

'Sretan sam što sam potpisao za Goricu, jako dobar klub koji se od ulaska u HNL stabilno drži na sredini tablice. Cilj mi je igrati što više i nadam se da ću pomoći ekipi svojom igrom, golovima i asistencijama', rekao je novi napadač Gorice, a prenosi službena stranica kluba, nakon potpisivanja ugovora.

Nakon odlične sezone s 11 postignutih pogodaka u Šibeniku, Jurić je potpisao za Dinamo i vrlo kratko ostao na posudbi u klubu sa Šubićevca.

'Cijela ekipa je odradila vrlo dobru sezonu u Šibeniku, puno igrača je potpisalo za bolje klubove, a među njima sam bio i ja. Uzeo me Dinamo, dogovorili smo da ostanem u Šibeniku na posudbi, ali nakon samo tri tjedna sam dobio poziv da se vratim na Maksimir. U Dinamu nisam uspio uhvatiti kontinuitet nakon ozljede koju sam imao, zato ću to pokušati u Gorici ove sezone. U dogovoru s klubom odlučio sam da je Gorica najbolji izbor za mene, ostajem blizu i na oku sam im'.

Jurić je u mlađim kategorijama upisao četiri nastupa za U-19 reprezentaciju Hrvatske te debitirao za U-23 reprezentaciju Australije. U svojoj karijeri igrao je još za Sesvete, Hajduk, Solin, Triglav i Rudeš, a prve nogometne korake napravio je u Australiji, gdje je i rođen.

'Nogomet sam počeo igrati u lokalnom klubu Ramsgate Rams i tamo sam bio do 10 godine kada sam s obitelji preselio u Hrvatsku. Igrao sam u mlađim selekcijama u Sesvetama i Prigorju, nakon toga sam otišao u Hajduk II. Nažalost, u Hajduku se nisam uspio dokazati za prvu momčad pa sam otišao na posudbu u Solin, a zatim sam karijeru nastavio u slovenskom Triglavu. Nakon Slovenije vraćam se u Rudeš, gdje sam odradio dobru sezonu, upisao 17 nastupa, postigao deset pogodaka i potom potpisao za Šibenik'.

Na dresu Gorice ove će sezone nositi broj 9.

'Volim taj broj jer su ga nosili najveći napadači na svijetu i pokušavam ga nositi gdje god je slobodan', kazao je Jurić.

A još se svjetla reflektora nisu ni ugasila, pred njih je sjelo još jedno novo lice velikogoričkog kluba.

Goričanima se priključio kapetan U-21 reprezentacije Slovačke Matúš Vojtko.

Mladi 21-godišnji lijevi bek stigao je na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa iz prvaka Slovačke - ŠK Slovan Bratislava.

'Osjećam se vrlo motivirano, jedva čekam da prvenstvo počne, da odigram prvu utakmicu i volio bih da ovu sezonu budemo najbolji što možemo. Sviđa mi se hrvatska liga, mislim da je ipak par koraka ispred slovačke lige i to je jedan od razloga zašto sam došao ovdje. Znam da je Gorica završila sezonu na šestoj poziciji s malim bodovnim zaostatkom iza petog mjesta i nadam se da ćemo ove sezone biti što bliže vrhu', kazao je Matuš, koji će ove sezone nositi broj 22 na leđima.

Gorica mu je prvo inozemno iskustvo, ali vjeruje da će se vrlo dobro snaći u novom okruženju.

'U Hrvatskoj sam ljetovao već ranije, nešto malo hrvatskog i razumijem, a Velika Gorica je vrlo slična mom rodnom gradu tako da sam siguran da će mi biti vrlo ugodno', kazao je Matuš.

'Nogomet sam počeo igrati sa šest godina u svom gradu Michalovce, iz zabave s vršnjacima, a onda sam s 14 godina odlučio ići u profesionalnom smjeru. U Zemplin Michalovce sam igrao u svim selekcijama, a prošle sezone potpisao sam za Slovan Bratislavu i odigrao 13 utakmica za prvu momčad s kojom sam i osvojio prvenstvo'.

Matuš je nastupio za sve mlađe selekcije slovačke reprezentacije, a posljednje tri godine standardni je U-21 reprezentativac.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.