olić za tportal

[VIDEO/FOTO] Jedan od najbližih Dalićevih suradnika nije mogao bez komentara sjajnih Kalinićevih obrana, ali i Ljubičićeve igre na neprirodnoj poziciji

10.07.2022 u 10:31

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama pobjednici su SuperSport Superkupa. Imali su igrači Ante Čačića više mirnoće i preciznosti od Hajdukovih igrača, te su u lutriji 11-eraca, jer utakmica je završila 0:0, upisali pobjedu 4:1, za svoj sedmi pehar u ovom natjecanju

Već dugo jedna utakmica Superkupa nije privukla takvu pozornost u hrvatskim okvirima. Razlog tome je 'buđenje' Hajduka, koji je nakon dosta vremena, i kao najveći rival zagrebačkom Dinamu, apsolutno ravnopravan suparnik.

Zato je subotnji okršaj na maksimirskoj ruševini od stadiona uspio privući nešto više od 16 tisuća gledatelja.

Među okupljenima bio je i bivši reprezentativac Ivica Olić, danas član stožera izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

Ovih 0:0, s koliko je završio 90-minutni okršaj, nagovještaj su da bi i u novoj sezoni mogli imati puno neizvjesnosti.

'Mislim da mogu reći da je u prvom poluvremenu bila evidentna premoć Hajduka. Dinamo nije bio toliko dominantan kao u drugom poluvremenu, gdje je definitivno junak bio Lovre Kalinić, koji je skinuo ne znam koliko 'zicera' i Dinamovih prilika. Na kraju su penali odlučivali, što je lutrija, ali po mom mišljenju Dinamo je u drugom dijelu bio puno dominantnija i bolja ekipa na terenu. Vidi se da su obje ekipe izašle iz priprema, nema te potrebne svježine, ali što je za ovaj dio sezone i posve normalno'.

Spomenuli ste Lovru Kalinića, koji je obranama spasio Hajduk poraza, ali i koji je još jednom potvrdio svoje reprezentativne ambicije. Što ćete prenijeti izborniku Daliću?

'Sjajno je branio. Definitivno je bio igrač utakmice. Odigrao je strašno, obranio je u drugom poluvremenu četiri, pet odličnih prigoda Dinamovih igrača, u izrazito teškim situacijama se odlično snašao. Bio je vođa na terenu. Ali, vidi se da su i Hajduk i Dinamo tek izašli iz priprema, nema te potrebne svježine, zato je možda prvo poluvrijeme, rekao bih, bilo i dosadno. Ali u drugom dijelu, s ulaskom novih igrača, vidjelo se da Dinamo ima širinu, i da po mom mišljenju, ima kvalitetu više od Hajduka'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport

Malo nam je čudno bilo vidjeti Roberta Ljubičića, novog Dinamovog igrača, na poziciji lijevog beka, jer znamo da mu je mjesto u sredini terena?

'Pratio sam ga još dok je igrao u Austriji, i to je igrač koji igra veznog. I vidi se da on nije lijevi bek. Sigurno da može pomoći na toj poziciji, ali mislim da ga je Dinamo doveo kao veznog igrača. Jer to je njegova najveća kvaliteta'.

Dinamov trener ponudio je u napadačkom dijelu spoj Brune Petkovića i Josipa Drmića, iako je u najavama govorio da njih dvojica neće moći istovremeno biti na terenu?

'U prvom poluvremenu njih su dvojica teško dolazili do nekakvih poluprilika, jednostavno nije bilo prostora. Ali to su dva dobra, kvalitetna igrača, kad se još malo uigraju, bit će napast za ovu našu ligu, za sve obrane, ne samo Hajdukovu', završio je Olić.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

  • +37
Supersport Superkup 2022: Dinamo - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic