velika čistka

Tri igrača sigurno napuštaju Dinamo, ali odlascima s Maksimira tu nije kraj

01.01.2024 u 08:44

Bionic
Reading

Zimski prijelazni rok na Maksimiru će biti idealna prilika da Sergej Jakirović 'provjetri' svlačionicu svoje momčadi, jasno je da se spremaju brojni odlasci iz Dinama

U ovom je trenutku jasno da će se trener 'modrih' Sergej Jakirović bez previše emocija riješiti igrača koji su pokazali da jednostavno nisu 'materijal' za momčad Dinama. Tri su igrača sigurno na izlaznim vratima, no odlazaka s Maksimira će biti puno više...

Prvi koji odlazi je Luka Menalo (27), on će karijeru gotovo sigurno nastaviti u Sloveniji, trebao bi se priključiti momčadi Celja koju vodi nekadašnji trener Dinama Damir Krznar. Njegov je transfer praktički već dogovoren, čeka se samo službena objava.

Uz njega će Maksimir napustiti Ukrajinac Bogdan Mihajličenko (26) koji je stigao kao velika zvijezda, ali kod Jakirovića je potrošio sve kredite i već je odavno prekrižen. Ukrajinac se vraća u Anderlecht iz kojeg je i stigao na posudbu.

U matični se klub, talijansku Bolognu, ekspresno vraća i Urugvajac Joaquin Sosa (21). Mladi se stoper jednostavno nije nametnuo...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Dinamo - Hajduk 0:0, sažetak 17.12.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Veliko je pitanje i u kakvom je statusu Maxime Bernauer (25), francuski je stoper jedan od velikih promašaja ljetnog prijelaznog roka, dečko jednostavno nema kvalitetu dostojnu Dinama i dojam je da će ga se na Maksimiru pokušati elegantno riješiti kako barem ne bi izgubili uloženi novac.

Od ostalih igrača kojih bi se na Maksimiru ove zime vrlo rado riješili su na prvom mjestu Mahir Emreli i Sadegh Moharrami. Dojam je da je Jakirović s obojicom već davno izgubio strpljenje, dečki su jednostavno potrošili sve kredite.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +47
Dinamo - Hajduk, SuperSport HNL, 17.12.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Otići bi mogao i Josip Drmić (31) koji već duže vrijeme nije zadovoljan statusom u momčadi, a šanse da se nešto radikalno promijeni su - minimalni. Njemu ugovor završava na kraju sezone i ovo je idealna prilika da Dinamo na njemu nešto zaradi. Dojam je da mu 'modri' neće raditi probleme ako se pojavi zainteresirani klub.

Od dolazaka je za sada sigurno da će se 'modrima' pridružiti napadač Fran Brodić iz Varaždina te mladi stoper Moreno Živković iz Lokomotive, a čeka se potvrda dolaska lijevog beka iz Japana, Takuya Ogiwara (24) koji stiže iz momčadi Urawa Reds.

Standings provided by Sofascore