što se događa?

Ljutiti Karim Benzema pobjegao iz Saudijske Arabije? Klub se odmah oglasio

31.12.2023 u 20:06

Bionic
Reading

Početkom srpnja je Karim Benzema (36) kao slobodan igrač napustio Real Madrid te potpisao trogodišnji ugovor za Al Ittihad. U Saudijskoj Arabiji je Benzema trebao zarađivati 200 milijuna eura po sezoni što je najbogatiji ugovor u povijesti nogometa

No, sad se čini kako je Karim Benzema (36) svoju avanturu u nogometno egzotičnoj Saudijskoj Arabiji - završio! Španjolski mediji otkrivaju da je Benzema doslovno preko noći napustio državu i nema namjeru vraćati se.

Francuski je napadač već nekoliko dana u Španjolskoj, a čini se kako su ga na odlazak iz Jeddaha potaknule sve češće i sve žešće kritike koje su stizale na račun njegovih loših igara. Benzema je doveden kako po poveo Al Ittihad u borbu za naslov prvaka, a klub je u ovom trenutku na tek sedmom mjestu prvenstvene ljestvice, nakon 18 odigranih kola ima 28 bodova, čak 25 manje od vodećeg Al Hilala.

U sivilo momčadi uklopio se i Benzema koji je na ukupno 20 odigranih utakmica zabio 12 golova (od toga samo devet u prvenstvu!) uz još pet asistencija.

Njegovo je nezadovoljstvo i razočaranje eskaliralo nakon otvorenih i vrlo žestokih kritika u medijima i na društvenim mrežama pa je Benzema obrisao sve svoje profile i - pobjegao iz Saudijske Arabije. I navodno nema namjeru vraćati se...

Kako bi barem donekle primirili neugodnu situaciju oglasili su se i iz Al Ittihada te pojasnili kako je Karim Benzema dobio tri dana odmora zbog 'posebnih okolnosti' jer navodno ima problema s ozljedom stopala.

No, španjolski mediji tvrde kako se Benzema ne misli vraćati u Saudijsku Arabiju. Njegovi zastupnici intenzivno pokušavaju dogovoriti raskid ugovora, a on ima samo jednu želju - vratiti se u Real Madrid!

Standings provided by Sofascore