još jedan 'sin vjetra'

Dinamo pronašao lijevog beka; Kaneko više neće biti jedini Japanac u svlačionici

31.12.2023 u 16:50

Bionic
Reading

Na Maksimiru su na samom kraju 2023. godine riješili jedan od gorućih problema u momčadi, onaj na poziciji lijevog beka. U sljedećih nekoliko dana 'modrima' bi se trebao priključiti Takuya Ogiwara (24) koji stiže iz momčadi Urawa Reds

Takuya Ogiwara (24) novi je igrač Dinama! Lijevi bek Urawa Redsa je prije samo nekoliko dana igrao FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, a u prvim danima 2024. godine bi se trebao ukazati u Zagrebu i priključiti se 'modrima' na pripremama.

Prema još neslužbenim informacijama koje stižu iz menadžerskih krugova, Dinamo će Ogiwaru prvo dovesti na posudbu do kraja sezone i to će platiti oko 200.000 eura uz opciju otkupa njegova ugovora na ljeto za 500.000 eura.

Ogiwara je lijevi bek, osvajač je azijske Lige prvaka s Urawom te je prošao sve mlade selekcije japanske reprezentacije, no za prvu momčad još nije zaigrao.

Prošle je sezone za Urawu nastupio u 51 utakmici, postigao je jedan gol i upisao četiri asistencije, a sad je odlučio prihvatiti novi izazov i otisnuti se u Europu. Nekoliko ga je klubova pažljivo pratilo, među njima navodno i Hajduk, ali Dinamo je imao veliku prednost.

A ta prednost je Takuro Kaneko koji je iz prve ruke uspio 'nagovoriti' Ogiwaru da se priključi 'modrima' i baš u Zagrebu započne svoj europski dio karijere.