CAVSI U NBA FINALU

Trenutak koji je razljutio LeBrona Jamesa; je li moguće da mu je Bostonov klinac ovo rekao?

28.05.2018 u 11:09

Bionic
Reading

U sedmoj, odlučujućoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige, u kojoj je Cleveland slavio na gostovanju u Bostonu 87:79, jedan detalj u samoj završnici dodatno je motivirao LeBrona Jamesa

Podsjetimo, LeBron James na parketu je proveo svih 48 minuta i za to vrijeme ostvario učinak od 35 koševa, 15 skokova i devet asistencija (imao je i osam izgubljenih lopti!), ali je povukao ključne poteze u završnici, a oni su odveli Cleveland Cavalierse do četvrtog uzastopnog NBA finala.

Naime, kod njega je inat proradio u trenutku kada je preko njega brutalno zakucao Jason Tatum, 20-godišnji rookie koji je završio utakmicu s 24 koša i sedam skokova.

No taj isti Tatum nošen adrenalinom i fantastičnom publikom u TD Gardenu nakon spomenutog zakucavanja unio se Jamesu u lice i navodno uzviknuo: 'Kralj je mrtav!'

Izvor: tportal.hr

Bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu, trenutak koji će svim navijačima Bostona ostati urezan duboko u sjećanju. Naravno, mnogi navijači Bostona to su pozdravili, ali ima i onih koji su se s pravom pitali je li moguće da mu je klinac, koji je nedavno proslavio 20. rođendan, rekao to?

'Vratio sam mu za ona dva šuta koja je zabio preko mene u prošloj utakmici u Clevelandu. Pokazao sam emocije, ponijelo me', rekao je nakon utakmice Tatum, kojem je kao klincu LeBron bio jedan od igračkih uzora.

Naime, to unošenje u lice i urlik Tatuma kao da su izvukli iz Jamesa dodatnu energiju i u sljedećih nekoliko napada, nakon što je Tatum ubacio tricu za vodstvo Bostona 72:71 šest minuta prije kraja, praktički je sam odlučio pitanje pobjednika. Vukao je u napadu, a u obrani je uvijek bio na pravom mjestu. Čudesna utakmica!

Ovaj detalj iz videosnimke, to kako se Tatum unosi u lice Jamesu, uz urlik koji će ući u povijest, vrlo brzo se proširio društvenim mrežama. Iako Tatum igra svoju prvu sezonu i za njega su svi uvjereni da će biti velika NBA zvijezda i sigurno All-Star igrač u sezonama koje dolaze, jasno je da je naučio lekciju. Nije baš bilo pametno razljutiti ionako vidno umornog LeBrona Jamesa.

  • +23
Hrvatski košarkaši u NBA ligi u sezoni 2017./18. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.