previše igra

Trenera Barce optužuju da pretjeruje s Rakitićem: To nije dobro ni za Ivana ni za momčad...

12.04.2019 u 17:07

Bionic
Reading

Ivan Rakitić odigrao je gotovo sve utakmice u španjolskom prvenstvu i Ligi prvaka ove sezone, a novinari su zbog toga vršili pritisak na presici Ernestea Valverdea uoči subotnje utakmice protiv Huesce da ga barem od tog dvoboja poštedi, što je na kraju i učinio...

Naš 31-godišnji veznjak jedan je od najkorištenijih Valverdeovih nogometaša u posljednje dvije godine, a ove sezone gotovo da nema pravo na predah, s obzirom da je propustio tek jednu utakmicu Primere od 31 odigrane (25 je započeo kao prvotimac), dok je u Ligi prvaka odigrao svih 9 i to svaki put od prve minute.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Odigrao je Ivan Rakitić još i 6 od 8 utakmica Kupa kralja, a nije propustio niti španjolski Superkup pa u završnicu sezone ulazi kao jedan od nogometaša s najviše provedenih minuta na travnjaku, kao i kolega mu u veznoj liniji Sergio Busquets. Čak 32 puta igrao je svih 90 minuta.

U srijedu na Old Traffordu hrvatski reprezentativac ponovo je bio odličan, a novinari su na presici uoči subotnjeg dvoboja Primere s posljednjeplasiranom Huescom vršili pritisak na trenera Barcelone da ga poštedi barem tog dvoboja, uoči uzvrata četvrtfinala Lige prvaka.

'Razumijem što želiš reći, ali povremeno smo mijenjali Ivana i Sergija, bilo je utakmica kada nisu igrali,' pravdao se Ernesto Valverde.

Ipak, unatoč svojoj dobi, testiranja su pokazala da je Rakitić igrač Barcelone kojem se najbrže rekuperira tijelo pa se vjeruje da će izdržati sve napore koje trener stavlja pred njega u lovu na trostruku krunu, odnosno titulu u Ligi prvaka, Primeri i Kupu kralja.

No, dvoboj protiv slabašne Huesce, s obzirom da Katalonci imaju 11 bodova prednosti ispred Atletica, zaista nema smisla da igra, a Valverde je kasnije poslušao sugestije. U momčad na kraju nije uvrstio ni Rakitića ni Busquetsa ni Sergi Roberta, a odmor je dobio i Lionel Messi...