je li u pravu?

Trener Omonije bio je brutalno iskren nakon poraza od Dinama; njegovo razočaranje je razumljivo, ali...

21.07.2021 u 09:24

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama su u utorak navečer na Maksimiru u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka pobijedili ciparsku Omoniju 2:0. Uzvrat je za tjedan dana (27. srpnja) u Nicosiji, a trener Omonije Henning Berg osvrnuo se na poraz svoje momčadi

Legendarni Norvežanin Henning Berg (51) u nogometnoj je karijeri, među ostalim, igrao za Manchester United, Blackburn, Glasgow Rangers... Trenersku karijeru gradi od 2005. godine, a od 2019. je prvi strateg ciparske Omonije.

I treba reći da mu ide jako dobro, no na Maksimiru njegova momčad nije imala previše šansi. Dinamo nisu uspjeli iznenaditi.

'Razočarani smo jer smo izgubili, ali ovaj put smo poraženi od bolje momčadi', rekao je Henning Berg nakon poraza 2:0 od Dinama i nastavio:

'Dinamo je vrlo dobar, ima vrhunske igrače, ali većim dijelom dvoboja dobro smo parirali i nisu Zagrepčani bili mnogo bolji od nas. Čini mi se da smo bolje igrali nego što je to na kraju rezultat pokazao...'

Jasno je da Berg ne može biti zadovoljan, ali za sedam dana je uzvrat na Cipru...

  • +45
Dinamo - Omonia, 2. pretkolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'U nekim fazama utakmice smo radili dobre stvari, a u drugima smo mogli biti bolji. Sve u svemu smo bili dobri, stalno smo pritiskali. Nije lako izgubiti kao danas...', analizirao je Berg i pomalo potišteno dodao:

'Uvijek nas frustrira kad izgubimo 2:0, ali pokazali smo da smo kompetitivni. Dinamo sad ima lijepu prednost, no igra se još jedna utakmica, veselimo se uzvratu u kojem ćemo tražiti svoju priliku u onome što smo dobro odigrali u ovoj utakmici', zaključio je trener Omonije.