UZVRAT ZA TJEDAN DANA

[FOTO] Dinamo na Maksimiru srušio neugodnu Omoniju i približio se trećem pretkolu, ali ovu pobjedu 'Modri' su skupo platili

20.07.2021 u 22:04

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka, na Maksimiru je Dinamo svladao ciparsku Omoniju 2:0, a golove za pobjedu postigli su Lovro Majer (65) i Kristijan Jakić (81)

Dinamo je uspješno apsolvirao prvo pretkolo s dvije pobjede protiv islandskog Valura, ali da 'Modre' zvijezde tek hvataju formu postalo je jasno na otvaranju HT Prve lige kada je hrvatski prvak doživio poraz na Maksimiru od Slaven Belupa koji je u zagrebačkoj metropoli slavio po prvi puta nakon 17 godina.

Puno toga u toj utakmici nije štimalo, a prenatrpani raspored odmah je gurnuo Dinamo pred novi europski izazov, u drugom pretkolu čekala je neugodna Omonia. Krznarova družina na papiru je bila favorit, a potvrdila je to trijumfom iako se mora priznati da nije oduševila.

No ne smijemo biti previše kritični, jer ipak je početak sezone, noge su još teške, a rezultat je odličan i može se ustvrditi da je maksimirska družina korak do treće kvalifikacijske runde.

Imali su 'Modri' inicijativu, posjed, ali ne i prave prilike. Gosti su se organizirano branili, agresivnošću i trkom osujetili sve pokušaje domaćina, a čak su u par navrata stigli stvoriti puno ozbiljnije situacije pred Livakovićem. Uglavnom, u prvih pola sata nije se primijećivalo da je na maksimirskom travnjaku najjači sastav, sa najskupljim igračima i reprezentativcima.

A onda u 36. minuti napokon uzbuđenje pred golom Omonije. Ivanušec je dodao Petkoviću koji je opalio sa oko sedam metara ravno u blok, lopta se odbila u noge Majeru, ali je njegov udarac prije gol crte očistio Shehu.

Samo tri minute kasnije veliki problem za trenera Krznara. Ozlijedio se kapetan Ademi, uhvatio se za mišić desne noge, te je najtrofejniji igrač u povijesti kluba morao napustiti igru, a ušao je Mišić.

Do kraja prvog dijela nije bilo onih pravih situacija za pogodak te se na odmor otišlo praznih mreža.

  • +45
Dinamo - Omonia, 2. pretkolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ni u uvodnim minutama nastavka nije to bio Dinamo kakav želimo, a situaciju je dodatno pogoršala nova ozljeda u 63. minuti, ovoga puta iz igre morao je Ivanušec.

No dvije minute nakon toga se otvorilo, a malobrojni navijači na tribinama su skočili i zapljeskali. Gosti su loše očistili jednu loptu koju je Mišić propustio za Majera, a ovaj je lažnjakom izbacio Hubočana i zatim probio vratara Fabiana za 1:0.

Dinamo je zagospodario terenom, krenuo po drugi pogodak s kojim bi uzvratnu utakmicu, koja je za tjedan dana na Cipru (18 sati), učinio puno lakšom. U 80. minuti Fabiano je zaustavio odličan udarac iz daljine Ristovskog, ali minutu nakon toga i on je bio nemoćan. Majer je izveo 'skraćeni korner', a Jakić iz blizine glavom neobranjivo pogodio za sjajnih 2:0.

I u završnim minutama hrvatski predstavnik tražio je još jedan pogodak, nije se dogodio, ali i ovaj rezultat obećava da ćemo 'Modre' gledati u trećem pretkolu Lige prvaka. Jednostavno, Dinamo je kvalitetnija momčad, no pobjedu je skupo platio, jer su se ozlijedili kapetan Ademi i Ivanušec i gotovo sigurno su izgubljeni za uzvratnih 90 minuta.

Inače, pobjednik ovog para u 3. pretkolu Lige prvaka će igrati protiv boljeg iz dvije utakmice poljske Legije i estonske Flore, dok će se poražene momčadi preseliti u Europsku ligu i činiti par 3. pretkola tog natjecanja.