na korak do lige prvaka

Trener Dinama iskreno uoči 'utakmice života': Bila bi mi to najveća i najdraža pobjeda

27.08.2018 u 20:22

Bionic
Reading

Dinamo u utorak (28. kolovoza, 21 sat) na Maksimiru igra uzvratnu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka. Trener 'modrih' Nenad Bjelica i stoper Emir Dilaver najavili su utakmicu protiv švicarskog prvaka Young Boysa s kojima je Dinamo u Bernu odigrao 1:1...

'Očekujem da igrači daju svoj maksimum, da njihovo zalaganje bude na vrhunskom nivou, svi to zaslužujemo uz veliku podršku navijača. Spremni smo, jedva čekamo utakmicu i nadamo se da će biti pozitivan ishod', kazao je trener Dinama Nenad Bjelica u najavi sutrašnje uzvratne utakmice doigravanja za plasman u Ligu prvaka s Young Boysima na Maksimiru.

Stadion je i službeno rasprodan, očekuje se oko 30,000 navijača. Koliko je način igre vašeg Dinama zaslužan što ste napunili stadion?

'Jedan čovjek ne može ništa napraviti, mi smo ekipa, zajedno pobjeđujemo i zajedno gubimo. Svi u klubu smo kreatori dobre atmosfere i igara. Igrači su najzaslužniji svojim radom i zalaganjem na terenu, pokazuju veliku emociju i pripadnost bojama kluba, bez obzira na to što nisu ponikli u klubu, veliki su profesionalci i karakterni dečki. Uspjeli smo probuditi zagrebačku publiku koja će doći u velikom broju', skroman je Bjelica. No, hoće li svi igrači biti spremni za sraz s Young Boysima? Problema su imali Ademi, Theophile, Livaković...

'Livaković nije jučer trenirao, nadam se da će Ademi i Theophile biti na raspolaganju. Ako ne, imamo igrače koji su spremni zamijeniti ih', odlučan je Bjelica koji tvrdi kako pinu Maksimir može biti samo dodatni poticaj njegovim igračima:

'Opterećenje nam je prazan stadion, kad igrate pred 2000 ljudi, tad je jako teško. Iako smo svi profesionalci, razumijem igrače da im je u takvim uvjetima teško igrati. Kad je pun stadion, postoji velika inspiracija i motivacija, kad vas vaši navijači nose, to ne može biti nikakvo opterećenje. Vjerujem da ćemo biti jako dobro pripremljeni za utakmicu, vjerujem u pozitivan završetak utakmice. Igrači su već igrali pred takvim atmosferama, imaju mnogi igrači to iskustvo u našoj momčadi. To neće biti opterećujuće, trebamo biti fokusirani na zadatke koje moramo ispuniti na terenu. Želimo iskoristiti naše kvalitete, a ne što protivnik radi. Mi želimo puno, dajemo puno, sigurno ćemo to sutra dati, mi smo sjajna grupa...'

  • +11
Young Boys - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Kakva je strategija utakmice, možemo li očekivati šahovsku partiju? Ulog je ogroman, plasman u skupinu Lige prvaka i najmanje 15 milijuna eura nagrade od Uefe...

'Kao i uvijek, igramo na pobjedu, imamo pozitivan rezultat, ali taj rezultat ništa posebno ne garantira. Naš cilj je pobijediti u utakmici, nadam se da ćemo bolje otvoriti utakmicu u odnosu na Bern, da ćemo postići više golova i vjerujem da ćemo uz naše navijače uspjeti', uvjeren je Bjelica.

Emir Dilaver osvrnuo se na činjenicu da su Young Boysi zabili barem jedan gol na posljednjih 25 utakmica.

'Može njihova serija stati. Gledao sam njihove rezultate, mogu primiti i dati gol. Ne bojimo se nikoga, imamo dobru obranu i izvrstan napad. Bili smo ljuti sami na sebe što smo onako primili gol u Bernu, da smo duže držali 0:0, bili bi oni u većem stresu. Bili smo malo iznenađeni, ali sutra to sigurno nećete vidjeti', kaže Dilaver. U prvoj utakmici Hoarau je stvorio dosta problema, kako ga zaustaviti?

'Nismo imali velikih problema s njim, visok je, ali bez skok igre. Na našem travnjaku, bit ćemo agresivniji i bolje izlaziti na skokove. Znamo što žele, kako igraju, analizirali smo ih kao čitava obrana i spriječit ćemo njihovu igru', izjavio je Dilaver i nastavio:

  • +7
Prodaja ulaznica za utakmicu Dinamo - Young Boys Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Njihov nogomet je dosta brz, traže napadače, to je njihova igra, znaju koju kvalitetu imaju, visinu naprijed, brza krila. Ali nismo previše razmišljali o tome. Igramo pred našim punim stadionom, igrat ćemo kako znamo i kako uvijek igramo. Pripremili smo se na to, to nije za nas nova situacija, dosta naših igrača igrala je na ovom nivou. To je utakmica koja donosi Ligu prvaka, ali nije stres faktor za nas.'

Dilaver se osvrnuo i na pun Maksimir...

'To nam je drago, svakom igraču i cijela momčad priča o tome. U ovoj fazi kad se navijači vraćaju, želimo vratiti stari ambijent na stadion, da budu uz nas kao i uz reprezentaciju Hrvatske na SP-u', kazao je.

Tu se još malo uključio i trener Bjelica...

'Respektiramo i poštujemo protivnika, ali se ne zamaramo se njime, želimo pokazati naš veliki potencijal', napominje strateg 'modrih' koji je prokomentirao i gdje bi po rangu u svojoj karijeri stavio eventualnu pobjedu protiv švicarskog prvaka:

'Bila bi najveća i najdraža!'