OVO JE DOIGRAVANJE...

Trener Dallasa Jason Kidd rekao istinu o Luki Dončiću. Njegove riječi neće se svima svidjeti

05.05.2022 u 16:29

Bionic
Reading

Jason Kidd, legendarni košarkaš, a danas trener NBA momčadi iz Dallasa, prozvao je ostale svoje igrače te zatražio da budu prava potpora Luki Dončiću koji je za sada jedina prijetnja Phoenix Sunsima

Nakon dvije domaće utakmice Phoenix u seriji konferencijskog polufinala vodi protiv Dallasa 2-0. Phoenix, najbolja momčad osnovnog dijela sezone, dobila je 121-114 i 129-109 te je jednostavnije od očekivanog obavila polovicu posla.

'Prva stvar jest da netko mora pomoći Dončiću. Nitko nikada nije sam dobivao utakmice pa ne može ni Dončić. Treba mu prava pomoć onih koji to znaju obavljati najbolje, a za sada je to izostalo. Isto tako, moramo bolje igrati obranu. Ne možemo u doigravanju primati preko 120 poena po utakmici', kao da je zavapio trener Dallasa Jason Kidd.

Dončić je u dvije utakmice protiv Phoenixa kombinirano postigao 80 poena (45+35). U prvom susretu je imao dobru potporu u Maxi Kleberu (19 poena 5-8 trice), a u drugom od Reggieja Bullocka (16 poena, 4-8 trice), ali je prvenstveno nevidljiv Jalen Brunson koji se kroz aktualnu sezonu premetnuo u drugog klupskog igrača, dok dobro ne igra ni Dinwiddie, prva opcija s klupe.

Brunson je, primjerice, u prvom ogledu iz igre gađao 6-16, a u drugom susretu samo 3-12.

'Ovo je doigravanje. Ovo je vrijeme kada se treba igrati momčadski i više njih se mora priključiti Dončiću. Samo tako možemo okrenuti situaciju protiv najbolje momčadi lige', zaključio je Kidd.