što je sa subašićem?

Treba li zbog ove vijesti iz Francuske izbornik Dalić upaliti alarm?

04.11.2017 u 23:04

Bionic
Reading

Vodeći dvojac francuskog nogometnog prvenstva PSG i Monaco ostvario je uvjerljive pobjede u susretima 12. kola Le Championnata.

Aktualni prvak Monaco je na svom travnjaku deklasirao Guingamp 6-0, dok je PSG na gostovanju pobijedio Angers 5-0.

  • +18
Liga prvaka, 4. kolo, Bešiktaš - Monaco, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: MURAD SEZER

Momčad iz Kneževine je do pobjede stigla golovima Guida Carrilla (10, 78), Adama Traorea (27, 75), Keite Balde Diaoa (36) i Fabinha (45+1-11m). Hrvatski reprezentativac Danijel Subašić branio je samo prvo poluvrijeme, a u nastavku susreta na vratima Monaca zamijenio ga je Diego Benaglio.

Za sada nema informacija radi li se o ozljedi ili o nečemu drugome. Na pitanje francuskih novinara zašto je Subašić zamijenjen u klubu nisu željeli otkriti. Jedinica hrvatske vrste je sredinom rujna na treningu ozlijedila skočni zglob, međutim nakon dva tjedna pauze se vratila u sastav.

Uvjerljivu pobjedu je ostvario i PSG koji je sav posao obavio u prvih pola sata postigavši tri gola. U nastavku susreta pariški sastav je zabio još dva gola. Po dva pogotka postigli su Kylian Mbappe (5, 84) i Edison Cavani (30, 60), a među strijelce se upisao i Julian Draxler (14). Brazilac Neymar propustio je utakmicu zbog crvenog kartona kojeg je zaradio u prošlom kolu.

S dva nova gola Cavani je dostigao napadača Monaca Radamela Falcaoa, sada obojica vode na ljestvici strijelaca sa po 13 golova.

PSG vodi na ljestvici Le Championnata sa 32 boda, Monaco je drugi sa 28 bodova, a Nantes se pobjedom protiv Toulousea 2-1 probio na treće mjesto ljestvice sa 23 boda. Zatim slijede Lyon (22) i Marseille (21) s utakmicom zaostatka.