osvrt na duplu krunu

Treba li Jakirović otići iz Dinama? Zajec se samo treba sjetiti 2004. godine...

23.05.2024 u 13:11

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo je nakon turbulentne sezone osvojio tri trofeja. S time da je SuperSport Superkup osvojen još prošlog ljeta, dok je na klupi sjedio Igor Bišćan, a sada su dobivena dva, puno važnija trofeja, prvenstvo i Kup, pod vodstvom Sergeja Jakirovića

Dinamo je ispunio cilj. Osvojeno je prvenstvo te su osigurane utakmice koje bi na kraju Modre mogle odvesti u Ligu prvaka, odnosno u 'tvornicu novca'. Još se samo čeka rasplet okršaja između Reala i Borussije, pa da se vidi od koje će faze Modri krenuti po taj cilj.

Ipak, nakon uzvrata finala Kupa, u zraku je ostala jedna nepoznanica - hoće li trener koji je doveo momčad do dva trofeja ostati na klupi i u sljedećoj sezoni.

'Nakon dvostruke krune, otkad sam ja tu, a trostruke za klub, više ću se posvetiti sebi i svojim odlukama i u idućim danima moramo porazgovarati s klupskim čelnicima da vidimo gdje smo i što smo', poslao je Sergej Jakirović poruku s Rujevice.

Jasno, Jakirovićev stav je poljuljan i nedavnim medijskim napisima da se u maksimirskim kancelarijama navodno razmišlja o njegovoj smjeni.

Istina, istupio je klub i tada, baš kao i Velimir Zajec u srijedu, govoreći da trener ima podršku kluba. I vjerujemo da ta izjava nije došla s figom u džepu.

Jer Zajec je predsjednik kluba, ali i nogometni autoritet koji je iskustvo stjecao kroz igračku, ali i trenersku karijeru te kao direktor, prvo u Dinamu, potom u Panathinaikosu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

A sličnu situaciju doživio je prije 20-ak godina, dok je bio 'operativac' atenskih Zelenih.

Naime trener Izraelac Itzhak Shum bio je pred otkazom, ali Zajec se 'spustio' do njega i razgovorima izvukao najbolje od trenera, ali i momčadi. I samo za podsjetnik, Shum je te godine prekinuo višegodišnju dominaciju Olympiacosa te Panathinaikosu donio dvostruku krunu.

U isto vrijeme, a što je Zajec znao često ponoviti, momčad je izbacila i dva reprezentativca, Giorgosa Karagounisa i Angelosa Basinasa, koji su bili nositelji Grčke na Euru u Portugalu 2004. godine, kada je Rehhagelova družina postala europski prvak.

  • +24
Dinamovo slavlje nakon osvojenog Kupa 22.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Povijest se, dakle, ponovila, jer i Jakirović je 'visio', ali Zajecov nogometni gen bio je od velike pomoći i njemu.

Šteta samo što se Zajec u klubu nije pojavio i ranije, jer sigurni smo da bi uz njegovu podršku i Igor Bišćan dosegao iste rezultate te možda postao i 'Dinamov Alex Ferguson'. No u njegovo vrijeme u kancelarijama su sjedili Mirko Barišić i Nikola Hanžel, od kojih u nogometnom smislu Bišćan nije mogao dobiti baš ništa.

Prema tome, neka Zajec i ekipa podrže Jakirovića, bez obzira na neke predstave u kojima Modri nisu briljirali, ali su ipak donijele rezultat i ispunjenje cilja.

Videosažetak u prilogu:

Sažetak utakmice Rijeka - Dinamo 1:3 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
sve osim nogometa