RIJEČ TRENERA

Jakirović o sezoni, od trenera Rijeke do trofeja s Dinamom: Bilo je ružno i teško

22.05.2024 u 20:32

Bionic
Reading

Nakon osvojenog prvenstva nogometaši Dinama su slavili i u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu. Modri su u uzvratu na Rujevici slavili protiv Rijeke 3:1 (2:0). Dinamo je time 17. put od hrvatske samostalnosti osvojio ovo natjecanje.

Veliki korak prema osvajanju Kupa Dinamo je napravio tijekom prvih 45 minuta kada je došao do dva gola prednosti. Nakon lijepe akcije gosti iz Zagreba su poveli u 28. minuti kada je Petar Sučić pogodio suprotni kut. U 42. minuti Dinamo je povećao prednost kada je precizan s vrha šesnaesterca bio Martin Baturina.

Između ta dva pogotka tresla se i domaća vratnica, naciljao ju je Bruno Petković.

'Ne znam što bih komentirao, ovo što su izvukli, je fantastično Odilgarli smo pametnu utakmicu. Istina, ušli smo malo sporije. Imala je Rijeka svoje prilike, ali mi smo se obranili, a poslije i zabili. Polovinom prvog dijela preuzeli smo kontrolu, i sve je bilo riješeno', komentirao je nakon utakmice Sergej Jakirović.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Polovinom prvog dijela smo preuzeli kontrolu nad posjedom. Previše nam je trebalo... Zablokirao sam totalno, previše sam uzbuđen. Prekratko su nam trajali napadi, to sam htio reći. No zabili smo onda gol, prvi pa drugi, onda je sve bilo lakše, a na poluvremenu smo se dogovorili da tako moramo i nastaviti'.

Vezni red s Ademijem i Sučićem, te Baturinom kao 'lutalicom'?

'Baturina na desnom krilu? Bio je plan kad otvaramo igramo desno, da nam Sučić i Pierre-Gabriel ne idu previše gore, ali oni su stalno bili gore, pa Nevistić nije mogao ništa nego samo nabijati loptu. Isprobavali smo to jučer na treningu, na momente je izgledalo dobro, dosad smo uvijek igrali s krilima i 3-5-2, no poslije bilo dobro'.

Sažetak utakmice Rijeka - Dinamo 1:3 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Zašto ste mijenjali Sučića na poluvremenu?

'Mijenjali smo ga zbog žutog kartona. Nisam htio riskirati jer sam se u Gorici tako triput opekao'.

Odnos s klupom Rijeke?

'Malo smo iskomentirali neke stvari s Rijekinim trenerima, bilo je startova u kojoj nije bilo namjere da se ide na loptu. Očito je sudac Titlić zauzeo takav kriterij jer nije davao kartone i sankcionirao takve stvari'.

  • +24
Dinamo slavlje nakon osvojenog Kupa 22.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Sezona od trenera Rijeke do dva trofeja s Dinamom.

'Bilo je na početku ružno i teško, Najteže mi je bilo zbog obitelji. Ja sam poslije oguglao na sve, trudio sam se ne čitati ništa. Vjerovao sam se u sebe u svoj stožer i momke koji su nas slijedili i to je ključ. Zato smo na kraju sezone ovako uspješni'.

Plan za ljeto?

'Nakon dvostruke krune otkad sam ja tu, a trostruke za klub, više ću se posvetiti sebi i svojim odlukama i u idućim danima moramo porazgovarati s klupskim čelnicima da vidimo gdje smo i što smo'.

  • +63
Rijeka - Dinamo, SuperSport Hrvatski nogometni Kup, finale, 22.5.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj
sve osim nogometa