MODRIMA TREBA MAKSI-MIR

Hoće li Jakirović ići na razgovor nakon ove Zajecove poruke?

22.05.2024 u 22:09

Bionic
Reading

Dinamo je u furioznoj završnici sezone stigao do još dva trofeja, naslova prvaka SHNL-a i pobjednika SHNK-a. Oba trofeja 'potpisao' je Sergej Jakirović, dok je još prošlog ljeta trofej Superkupa donio Igor Bišćan

Pobjedom 3:1 nad Rijekom, u uzvratnoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, Dinamo je stigao do 17. naslova u ovom natjecanju.

Rijeka je bolje otvorila utakmicu, ali svoje prilike nije realizirala, dok su Sučić i Baturina već do kraja prvog dijela donijeli Modrima dva gola prednosti. Poslije je to bilo samo odrađivanje posla.

No, u jeku slavlja, trener Sergej Jakirović dao je pomalo intrigantan odgovor na upit - što će (se) raditi kroz ljeto.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Nakon dvostruke krune otkad sam ja tu, a trostruke za klub, više ću se posvetiti sebi i svojim odlukama i u idućim danima moramo porazgovarati s klupskim čelnicima da vidimo gdje smo i što smo', rekao je Jakirović nakon utakmice kao odgovor na pitanje o glasinama da bi mogao otići iz kluba.

Na situaciju se nakon utakmice osvrnuo i predsjednik Dinama Velimir Zajec, koji je na travnjaku Rujevice dijelio medalje i slavio s igračima.

'Stao sam uz njega i kad nije bilo dobro, ima podršku. Ostat će tu do kada mi budemo u njega vjerovali', rekao je Zajec a prenosi HRT.

Bio je to onaj najvažniji odgovor, ali osvrnuo se Zajec i na utakmicu.

'Sigurno da je jedna od najdražih pobjeda i ova godina završila je kako smo svi priželjkivali, sjajni igrači, sjajna momčad i sjajni navijači koji su nas dizali u svakoj utakmici, mislim da su oni jedni od najzaslužnijih za ovaj trofej, kao i treneri i svi ljudi koji rade u klubu. Ja vjerujem da nećemo tu stati, da ćemo se pojačati i biti još bolji u Europi, a naravno, sve ovisi o utakmici između Reala i Dortmunda, nadam se da će završiti kako mi hoćemo da i tu napravimo rezultat dostojan za Hrvatsku.

Ove godine došao je na vlast, bilo je promjena u Dinamu, ali su ga izvukli navijači, koji su bili, može se reći, jedina konstanta tijekom cijele sezone a i Zajec im daje zasluge.

'Uvijek su najzaslužniji igrači i navijači, mi smo tu u sjeni i radili smo kako smo radili, uvijek može i bolje, nije bilo nikakvih otkaza kao što se priželjkivalo, očekivalo i najavljivalo, zaslužni smo za taj mir i doveli smo ekipu do ovog rezultata'.

Sažetak utakmice Rijeka - Dinamo 1:3 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Zajec o Rijeci.

'Rijeka je sjajna, imala je na početku par šansi, ali naš golman je bio sjajan. Imamo sjajan odnos, našli smo zajednički jezik s njihovom upravom. Imaju veliku budućnost i dobre igrače, mi smo sada bili bolji i pobijedili u ovom natjecanju'.

Upitan je hoće li dovoditi nove igrače iz Rijeke. Sve se glasnije priča o dolasku Pjace u Dinamo.

'Još uvijek nemamo gotov raspored, ne znamo što ćemo točno. Imamo pretpostavke, ali do tog je dug put. S riječke klupe? Ne, ne, (ha, ha).

Jedan od ciljeva ove uprave zasigurno je i pokušati osigurati ostanak Brune Petkovića.

  • +24
Dinamo slavlje nakon osvojenog Kupa 22.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

'Bruno je jedan kvalitetan igrač, može i bolje, to je svima jasno. Njegov potencijal je nevjerojatan, on je pametan, igrat će još bolje za reprezentaciju jer će imati bolju okolinu. Od njega očekujemo dobre rezultate i on zaslužuje biti jedan od najboljih u reprezentacije'.

sve osim nogometa