'MEDVJEDI' TRAŽE POBJEDU

Treba im čvrsta obrana i bolji napad za 1:1

11.03.2010 u 10:07

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka i Red Bull Salzburga večeras u 18.45 igraju drugu utakmicu polufinalne serije EBEL lige. 'Medvjedi' su u prvoj utakmici poraženi na gostujućem ledu, a večeras će pred svojim navijačima pokušati izbjeći novi poraz

Dva dana uoči 2010. godine 'medvjedi' su protiv Red Bull Salzburga upisali jedinu pobjedu ove sezone. U ostalim su utakmicama morali čestitati gostima, što znači da pomalo imaju i kompleks od momčadi iz Salzburga. No iskusni trener Ted Sator ne razmišlja o strahovima.

'Kada uđeš u doigravanje, svjestan si da ono što dobro radiš u prvom krugu neće biti dovoljno za drugi. Sve moraš raditi puno bolje. Ako se želimo vratiti u seriju, moramo više ići prema naprijed. Moramo biti kompetitivniji. Gosti sigurno neće reći: evo, izvolite, pobijedite nas. Morat ćemo ih nadmašiti', rekao je Sator za Sportske novosti.

Ono što je u prvoj utakmici bilo bolje svakako je igra u obrani.

'U obrani smo odigrali sasvim solidno, ali čim smo prestali pucati i napadati, više nije bilo povratka. Zabili su nam dva gola u drugoj trećini, a u posljednjih 20 minuta nismo smogli snage za preokret. Danas takvu situaciju moramo izbjeći ako želimo dobiti utakmicu', rekao je Andy Sertich.

Iz toga proizlazi da se više ne može dogoditi da ne zabijete gol?

'Samopouzdanje je, bez obzira na utakmicu bez gola, na visokoj razini. Važno je samo da odigramo pametno i čvrsto jer ni oni nisu nepobjedivi', zaključio je Sertich. Naravno, nisu nepobjedivi, ali kako su 'medvjedi' naglašavali nakon prve utakmice, možda su i najveći kandidati za naslov. Zato bi bilo zgodno da im 'bikovi' ne odu na 0:2, kao što im je napravio Graz, jer teško da bi peterostruko skuplja momčad dopustila takav preokret.

'Medvjedi' će, kao i svaki put ove sezone, u Ledenoj imati gromoglasnu podršku. Iako je kapacitet dvorane oko 6.000 ljudi, sasvim sigurno će se nagurati još koja stotina navijača više.