PROPALA LIJEPA PRIČA

Predsjednik Rijeke izrekao bolnu istinu koja se ne može svidjeti niti jednom navijaču

10.09.2018 u 15:57

Bionic
Reading

Izgradnja novog stadiona Kantrida još jednom je bila tema Radio Rijeke u emisiji 'Pod stijenama Kantride', a navijači prvoligaša s Kvarnera nakon nje nemaju razloga za zadovoljstvo

U emisiji su gosti bili gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik i vlasnik HNK Rijeke Damir Mišković i prvi čovjek Armade Dejan Božić.

Prije toga, u subotu, u prijateljskoj utakmici nogometaši Rijeke s 4:0 pobijedili su slovenski Maribor, u dvoboju koji se nakon više od tisuću dana igrao na legendarnoj Kantridi. Bio je to susret kojeg je organizirala riječka navijačka skupina Armada, a privukao je desetak tisuća ljudi kojima nedostaje stadion pod liticama, no veliko je pitanje kad će se riječki nogometaši trajno vratiti ovdje, s obzirom da je zapela izgradnja nove Kantride.

'Mi smo osigurali sve uvjete da bi došlo do gradnje novoga stadiona. Znači, stadion se mogao i može se graditi. S druge strane razumijem investitora, tvrtku Stadion Kantrida i gospodina Miškovića, koji naravno žele na neki način dio te priče komercijalizirati, odnosno ostvariti neke sadržaje koji će imati i prihodovnu komponentu, a ne samo rashode. Lijepo je organizirati utakmicu, lijepo je uživati u dobroj atmosferi i dobrim rezultatima, međutim sve to košta. Zbog toga razumijem želju da se uz stadion izgrade i komercijalni sadržaj. Da bi se to moglo desiti trebalo je izmjeniti GUP. Prije više od godinu dana taj GUP je i izmjenjen i u principu što se na tiče nema apsolutno nikakvih zapreka da se krene s izgradnjom stadiona, a isto tako nema zapreka da se stadion koristi kao što se koristio uspješno ovu subotu', rekao je Obesrnel, a njegove riječi prenosi Novi list.

  • +3
Rijeka na Kantridi igrala protiv Maribora Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Zatim je riječ uzeo Mišković

'Neka mi nitko ne zamjeri, ali nigdje u svijetu sam stadion ne može opstati ako država sve ne financira. Imali smo sreće da smo kroz fondaciju Social Sport uspjeli spasiti Rijeku i to je bio jedan dio koji je trebao stabilizirati Rijeku da bude stabilan prvoligaš. Uspjeli smo napraviti puno više od toga i donijeti puno više novaca. Novci za stadion su u ono vrijeme bili osigurani, grad je napravio preduvjete za stadion, ali je trebalo promijeniti GUP da bi stadion imao popratne stvari koje bi financirale stadion da može funkcionirati. Nažalost, kod nas, možda je tako i vani, procedura za promjenu dokumenata za igradnju velikih kompleksa traje duže. Nisam mogao zadržavati tako dugo novce od fondacije i okrenuli smo se kampu na Rujevici koji prvotno nije trebao biti kao danas nego puno skromniji s plohama za treniranje. Kada smo vidjeli da neće ići tako brzo na Kantridi te novce smo utrošili na Rujevici. Novaca u HNK Rijeci za stadion nema, ponavljam već dvije godine da tražimo investitora kojemu će se sve to poklopiti s promjenom GUP. Nadam se da ćemo naći investitora, ali to nije samo obveza HNK Rijeke nego svih nas. Tko god nađe investitora je slobodan doći i donijeti novce za izgradnju novoga kompleksa na Kantridi', pojasnio je Mišković ono što se i znalo.

Novi stadion Kantrida Izvor: Društvene mreže

A što kažu u vjernoj navijačkoj skupini Armadi...

'Armada je svjesna da su financije te koje pokreću sve projekt. Svega smo svjesni i Kantrida kakva je sada ne odgovara nikome. Ajmo napraviti javnu tribinu, okrugli stol i vidimo što i kako dalje dok se ne nađe investitor. Kantridu treba iskoristiti jednom ili dvaput godišnje bilo kroz revijalne ili kup utakmice. Ajmo se vratiti dolje jednom ili dvaput godišnje, a dok se ne nađe investitor predlažemo javnu tribinu sa svim akterima ove priče da vidimo kako grad diše', kazao je predsjednik Armade Božić.