NAPETO U LONDONU

Tottenham u sučevoj nadoknadi otkinuo bodove Unitedu

20.01.2013 u 19:30

Bionic
Reading

Nogometaši Tottenhama ukrali su vodećem Manchester Unitedu veliki bod u sklopu 23. kola engleske Premierlige. Clint Dempsey postigao je pogodak za 1:1 u trećoj minuti sudačkog dodatka

Manchester je imao velika tri boda s gostovanja na White Hart Laneu, ali je skupo platio veliku pogrešku mladog španjolskog vratara Davida de Gee, koji je jedno ubacivanje boksao prekratko, te omogućio Aaronu Lennonu da s desne strane pošalje prizemnu loptu prema američkom nogometašu, koji je neometan poslao loptu u "praznu" mrežu.

Recimo i da je Tottenham u potpunosti zaslužio bod s obzirom da je bio bolji na travnjaku u svim segmentima igre. "Spursi" su čak 25 puta pucali prema De Geeinu golu, dok je Hugo Lloris "preživio" svega pet udaraca, dva u okvir, od čega je jedan završio iza njegovih leđa. Recimo i da je pet udaraca na utakmici najmanji broj pokušaja Unitedovih nogometaša još od prošlosezonskog gostovanja kod Cityja.

Nakon sjajnog ubacivanja Toma Cleverleyja u 25. minuti nizozemski napadač Robin van Persie najviše skače i glavom zabija svoj 18. prvenstveni pogodak. U posljednjih 10 utakmica Van Persie je isto toliko puta tresao mrežu.

Obje su momčadi imale nekoliko sjajnih prilika tijekom susreta, a United može biti na kraju i sretan osvojenim bodom, s obzirom da je De Gea skinuo nekoliko teških lopti što sretno, što spretno.

Osvojenim bodom United je sada na pet bodova udaljen od gradskog rivala Cityja, dok je Tottenham sada miran četvrti s četiri boda više od petog Evertona (ima utakmicu manje), te četiri manje od trećeplasiranog Chelseaja.

Engleska 1. liga, 23. kolo
Tottenham 1 1 Manchester United
Strijelci
0:1 R. Van Persie (25') 1:1 C. Dempsey (90')
Sastavi
H. Lloris
S. Caulker
M. Dawson
K. Naughton (64' B. Assou-Ekotto)
K. Walker
M. Dembele
S. Parker (80' T. Huddlestone)
G. Bale
A. Lennon
J. Defoe
C. Dempsey
D. De Gea
N. Vidic
R. Ferdinand
P. Evra
Rafael
M. Carrick
P. Jones
T. Cleverley (75' A. Valencia)
R. Van Persie
D. Welbeck
S. Kagawa (62' W. Rooney)
Žuti kartoni
M. Dawson 30'
M. Carrick 22'
P. Evra 44'
Rafael 77'
W. Rooney 79'