očerupani 'orlovi'

Totalni raskol u srpskoj reprezentaciji; ljutiti izbornik Ljubiša Tumbaković je za poraz od Škotske optužio svoje igrače...

13.11.2020 u 12:44

Bionic
Reading

Srbija je ponovno ostala bez plasmana na EP. Pod ovim imenom nikad nije zaigrala na Euru, a posljednji put su nastupili još prije 20 godina kao SR Jugoslavija u Nizozemskoj/Belgiji 2000. godine. Nakon poraza od Škotske u Beogradu izbornik Ljubiša Tumbaković je pronašao krivce za ovaj novi povijesni kiks 'orlova'

'Početak je bio potpuno smušen, nisam mogao prepoznati naše igrače. Ništa nije odrađeno od onoga što smo dogovorili, niti što se tiče načina igre, niti kada je u pitanju borbenost', kazao je razočarani i ljutiti izbornik srpske nogometne reprezentacije Ljubiša Tumbaković i nastavio:

'Pred kraj susreta smo imali sreće i zabili smo za 1:1. No, u produžetku nismo imali snage da nešto napravimo, a penali su rulet.'

Tumbakovića je posebno razljutilo novinarsko pitanje hoće li će podnijeti ostavku...

'Ako nemate kreativnije pitanje, onda si sami odgovorite. Što bi se dogodilo da smo prošli, onda bih ja vas trebao pitati da li ćete podnijeti ostavku', kazao je vidno živčani Tumbaković.

  • +11
Srbija - Škotska, kvalifikacije za EP 2021., 12.11.2020. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Škotska je bila bliže pobjedi u 90 minuta susreta. Vodila je 1:0 golom Ryana Christiea u 52. minuti i držala je prednost sve do sudačke nadoknade, kada je napadač Real Madrida Luka Jović nakon ubačaja iz kornera zabio za 1:1 i produžetak.

U produžetku nije bilo previše uzbuđenja, pa su na koncu o putniku na Euro odlučili penali. Odluka je pala u posljednjoj petoj seriji, McLean je zabio, dok je David Marshall obranio udarac Mitroviću. Prije toga za Škotsku su zabili Griffiths, McGregor, McTominay i McBurnie, a za Srbiju Tadić, Jović, Gudelj i Katai.

Najbolji srpski nogometaš Dušan Tadić bio je uplakan nakon susreta.

  • +11
Srbija - Škotska, slavlje Škota, kvalifikacije za EP 2021., 12.11.2020. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

'Nisu nas iznenadili, znali smo kako će igrati, ali možda smo bojažljivo ušli u utakmicu. Kada smo primili gol išli smo na sve ili ništa i tada je bilo malo bolje', kazao je suznih očiju Tadić.

Srpski mediji, a posebice tabloidi, puni su kritika na račun reprezentacije koja je 20 godina čekala plasman na Euro. Pa tako tabloid Informer u jednom naslovu ističe 'Može li niže od ovoga - Srbija u društvu San Marina, Gibraltara, Lihtenštajna i ostalih 'velesila'.