čekali su od 1996. godine

[VIDEO/FOTO] Pogledajte slavlje škotskih nogometaša nakon što su usred Beograda srušili Srbiju i izborili nastup na Euru 2021.

13.11.2020 u 11:53

Bionic
Reading

Škotska je nakon velike drame u dodatnim kvalifikacijama u Beogradu pobijedila Srbiju 5:4 boljim izvođenjem penala i tako nakon čak 25 godina napokon izborila nastup na Europskom nogometnom prvenstvu

Nakon 90 minuta igre bilo je 1:1, niti u produžetku nije bilo golova pa je nakon velike drame pobjednik odlučen izvođenjem penala. Tragičar je bio Aleksandar Mitrović kojemu je u petoj seriji škotski golman David Marshall obranio odlučujući penal!

Odmah je na terenu započelo slavlje škotskih reprezentativaca, a nakon utakmice oglasio se i presretni izbornik Steve Clarke.

'Osjećaj je nevjerojatan. Zasluženo smo pobijedili, borili se do posljednjeg trenutka, nismo gubili nadu i ostvarili smo rezultat', rekao je Clarke i dodao:

  • +11
Srbija - Škotska, kvalifikacije za EP 2021., 12.11.2020. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

'Znamo što smo postigli, bili smo čvrsti i odlučni da dođemo do ove pobjede.'

Škotska je pod njegovim vodstvom ostvarila povijesni rezultat, posljednji EP na kojem su igrali bio je onaj 1996. godine, a sada su se nakon čak 25 godine 'suše' napokon opet plasirali na Europsko prvenstvo. A ujedno su i domaćini istog...

'Suočeni smo s velikom pošasti i drago mi je zbog toga što smo ovom pobjedom uspjeli vratiti osmijeh naciji. Nadam se da će nas nasmijani dočekati po povratku u zemlju', pričao je presretni Clarke i zaključio:

'Mogu samo zamisliti kakav je osjećaj kod ljudi u Škotskoj. Ovo je vrlo emotivan trenutak za nas. Osjećamo veliko olakšanje, pritisak je bio ogroman.'

  • +11
Srbija - Škotska, slavlje Škota, kvalifikacije za EP 2021., 12.11.2020. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC