samo za tportal

[FOTO] Legendarni Ćiro Blažević otkrio nam zašto se Hrvatskoj neće ponoviti scenarij kojeg je Srbija doživjela u okršaju sa Škotskom

13.11.2020 u 09:46

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je u četvrtak i ime posljednjeg suparnika u skupini europskog prvenstva koje će se igrati sljedećeg ljeta. Bit će to Škotska, koja je u Beogradu nakon penala pobijedila Srbiju 6:5 (1:1)

Prvo je Luka Jović u 90. minuti zabio glavom za izjednačenje 1:1 protiv Škotske, osiguravši Srbiji produžetak, ali je u raspucavanju s bijele točke, jer niti nakon dodatnih 30 minuta nije bilo pobjednika, trenutno najefikasniji srpski nogometaš, Aleksandar Mitrović promašio zadnji udarac i dopustio Škotima veliko veselje usred Beograda.

Naravno, ta se utakmica s velikom pozornošću pratila i kod nas, jer zna se da je pobjednik tog dvoboja sudionik skupine na Euru 2021. godine, u kojoj su Hrvatska, Engleska te Češka.

I sada je jasno, da će 22. lipnja u Glasgowu na Hampden parku, Hrvatsku dočekati Škotska. Nadamo se samo pred punim tribinama to jest da će se do tada valjda pronaći i cjepivo protiv koronavirusa.

Ali čemu se Hrvatska u toj utakmici može nadati, s obzirom na to da u pet dosadašnjih međusobnih ogleda još ni jednom nije pobijedila Škotsku?

'Ja sam optimist, jer ova nadarena hrvatska mladost igra jako dobar nogomet. Nadam se, odnosno uvjeren sam da će na kraju rezultat biti kakav priželjkujemo, odnosno da će Hrvatska slaviti', javio se za tportal bivši hrvatski izbornik, legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

  • +11
Srbija - Škotska, slavlje Škota, kvalifikacije za EP 2021., 12.11.2020. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Znamo da su na Euro prošli Škoti, ali je li to iznenađenje, jer su nekako Srbi slovili za laganog favorita?

'Iskreno, i ja sam prednost davao Srbima, zbog talenta kojeg imaju igrači s ovih prostora. Mogu čak i reći da su me razočarali, pogotovo kada znamo kako su odigrali protiv Norveške. Valjda su olako shvatili ovu utakmicu'.

I kod nas se stječe dojam da je Škotska lakši suparnik Hrvatskoj, nego bi bila Srbija, pa da se nama ne dogodi slično?

'Ne brinite, Zlatko Dalić odavno je shvatio da nema laganih utakmica i slabih protivnika, to jest da su uvijek opasnije one momčadi koje se podcijeni. Škotska ima tradiciju, i nije bezazlena ekipa, ali Dalić to jako dobro zna. I zato nema straha, Hrvatska će pobijediti, jer ova mladost iz utakmice u utakmicu pokazuje svoju klasu'.

Vi ste imali priliku voditi Hrvatsku u okršaju i protiv Škotske (op.a. bilo je 1:1), te Jugoslavije (op.a u Zagrebu je bilo 2:2, u Beogradu 0:0), što je bila praktički reprezentacija Srbije? Ali niste upisali ni jednu pobjedu. Protiv koga je bilo teže?

'Nezgodno pitanje, jer kada ne pobijediš onda ne možeš pričati da si sve napravio. Tim prije što je svaka od tih reprezentacija drugačija. Mogu samo reći da je priprema za oba suparnika bila jednako teška. Bilo bi neprimjereno da kažem, ova je teža ili ova lakša. Ali ponavljam, siguran sam da će izbornik Dalić, sada, napraviti sve kako bi u Glasgowu pobijedio Škotsku', zaključio je 85-godišnji Ćiro Blažević.

  • +11
Srbija - Škotska, kvalifikacije za EP 2021., 12.11.2020. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC