Borba za euro 2021.

Pogledajte dramu raspucavanja penala u Beogradu i ludu reakciju škotskog golmana o kojoj svi govore; Srbi uvjereni da su pokradeni!

13.11.2020 u 09:47

Bionic
Reading

Nakon što je Škotska, u odlučujućoj utakmici dodatnih kvalifikacija za plasman na Euro 2021. godine, izbacila Srbiju nakon drame u produžetku te raspucavanja penala, najviše se piše o obrani škotskog golmana koja je po mnogima bila - sporna

Tako je o odlasku na Euro 2021. - nakon rezultata 1:1 i 120 minuta igre - odlučivao rulet raspucavanja penala između nogometaša Srbije i Škotske. U posljednjoj seriji prvo puca McLean, zabija za 5:4, a onda loptu u ruke uzima Aleksandar Mitrović. Napadač Fulhama je uzeo zalet i – škotski golman David Marshall mu je obranio!

No, nije odmah slavio nego je prvo pogledao prema sucu kako bi bio siguran je li sve bilo čisto. Trajalo je to nekoliko sekundi... Naime, pravila su se postrožila i golman mora jednom nogom biti na crti (ne smije izlaziti prema naprijed) i u prvi tren se činilo kako je nije sve čisto.

Odmah su reprezentativci Srbije okružili glavnog suca Antonija Mateua Lahoza i tražili su ponavljanje zadnjeg penala jer su bili uvjereni kako je Marshall nepropisno obranio, ali u tim trenucima Škoti su već slavili na travnjaku prolaz na Euro 2021. Ukratko bili su uvjereni kako su pokradeni...

'Nisu nas Škoti iznenadili... Bili smo smušeni na početku, ništa to nije bilo planirano. Kada smo uspostavili igru na poluvremenu, utakmica je bila drugačija. Nismo imali snage, nismo imali ni sreće. Dozvolili smo da dođemo do penala. Onda ništa nije sigurno', kazao je nakon utakmice izbornik reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković.

Naime, diskutabilno je bilo kretanje golmana Škotske – što se može vidjeti na VIDEO SNIMCI SPORTKLUBA - koji je krenuo malo ranije te je jednom nogom zakoračio prema naprijed. Po mišljenju analitičara u Srbiji penal se trebao ponoviti, ali ipak su kolege iz VAR sobe potvrdile glavnom sucu kako je sve bilo čisto. Naravno, tom odlukom nitko u Srbiji nije zadovoljan.

O ključnoj obrani Marshalla škotski izbornik Steve Clarke kratko je rekao:

'Mogu samo zamisliti kakav je osjećaj kod ljudi u Škotskoj. Vrlo emotivan trenutak za nas. Osjećamo veliko olakšanje, pritisak je bio ogroman', dodao je Clarke.

  • +11
Srbija - Škotska, slavlje Škota, kvalifikacije za EP 2021., 12.11.2020. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC