OTVORENO IZ CHICAGA

Toni Kukoč o 'udaru Hezonje': Dobro znam što sada prolaziš

05.03.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč od ove je sezone zaposlen kao savjetnik predsjednika kluba u Chicago Bullsima, gdje je igrao od 1993. do 2000., tako da pomno prati apsolutno sve što se događa u NBA-u. Za tportal.hr posebno je komentirao nedavni bljesak hrvatskog košarkaša Marija Hezonje koji je Bullsima ubacio 21 koš što mu je zasad najbolji učinak u karijeri

'Gledao sam doma utakmicu Orlando - Chicago i moram reći kako je Mario Hezonja dobro odigrao. Odmah na početku utakmice mu se otvorilo, pogodio je par šutova i ukupno gledajući bio je najbolji igrač. Po onome što sam čuo na početku sezone, kada je Orlando igrao ovdje u Chicagu, Hezonju svi u klubu jako vole. Čuo sam da jako dobro radi, a eto protiv nas je nedavno odigrao stvarno dobru utakmicu. Dečko pošteno radi svoj posao, trči, zabija, skače i igra obranu. Rijetko gledam Hezonju, ali ovo što je protiv nas odigrao bilo je jako, jako dobro', kazao je za tportal.hr 47-godišnji Kukoč koji od 1993. živi s obitelji u elitnom predgrađu Chicaga Highland Parku.

Treer Scott Skiles posebno ga je nahvalio zbog igre u obrani što mu je prije bila slabija strana?

'Logično je da mu je trebalo vremena kako bi se privikao na suigrače i iz osobnog iskustva znam kako nije lako doći do razine koju od tebe traže kada je igra u obrani u pitanju. Svaki trener ima svoju filozofiju pa tako i Scott Skiles koji je jedno vrijeme bio trener Bullsa i dobro ga poznajem. Skiles je vrlo miran i pribran tip trenera koji s igračima jako puno razgovara kako bi im na taj način pomogao da razumiju bolje što od njih traži. Hezonja očito sve to od njega upija', završio je Kukoč koji na temu novog (starog) izbornika Velimira Perasovića i šansama hrvatske reprezentacija na kvalifikacijskom olimpijskom turniru nije želio govoriti uz objašnjenje kako nije u toku.

Ipak u Chicago Bullsima ima previše posla jer izostanak iz play-offa bio bi stvarno velik udarac za šesterostruke prvake NBA koji su u ovu sezonu ušli s ambicijom da ugroze LeBrona Jamesa i njegov Cleveland.