KOŠARKAŠKA EUROLIGA

Tomić bolji od Radoševića, Barca od Lietuvos Rytasa

18.10.2012 u 20:38

Bionic
Reading

Barceloni je ovo druga pobjeda nakon one domaće protiv Brose Basketsa u 1. kolu, dok je Lietuvos Rytas upisao i drugi poraz nakon što je na startu tijesno poražen u Moskvi od CSKA

Košarkaši Barcelone upisali su u 2. euroligaškom kolu i drugu ovosezonsku pobjedu. U sklopu skupine D slavili su na gostovanju kod Lietuvos Rytasa s uvjerljivih 67-49.

U neefikasnom prvom poluvremenu je Barcelona imala tek dva koša prednosti (27-25), da bi u drugoj dionici susreta slomila Litavce.

Juan Carlos Navarro s 13 koševa bio je najefikasniji Barcelonin igrač, a 11 je koševa ubacio Joe Ingles. Hrvatski reprezentativac Ante Tomić za katalonski je sastav odigrao 22 minute i pritom ostvario skroman učinak od 5 koševa (dvice 2-4, sl. bacanja 1-2), 6 skokova i 1 asistenciju.

Najefikasniji i najkorisniji igrač Lietuvos Rytasa bio je Leon Radošević sa 11 koševa (dvice 5-9, sl. bacanja 1-2) i 1 skokom upisanih za 23 minute na parketu.

Barceloni je ovo druga pobjeda nakon one domaće protiv Brose Basketsa u 1. kolu, dok je Lietuvos Rytas upisao i drugi poraz nakon što je na startu tijesno poražen u Moskvi od CSKA.