zlatan zna!

Tko je bolji, Erling Haaland ili Kylian Mbappe? Evo što o ovoj dilemi kaže Zlatan Ibrahimović...

17.12.2021 u 18:29

Bionic
Reading

U trenucima kad Zlatan Ibrahimović (40) polagano privodi svoju fantastičnu nogometnu karijeru kraju, na sceni su njegovi nasljednici. Dva su se 'mlada lava' posebno istaknula, Kylian Mbappe i Erling Haaland. Sada su Ibru pitali tko je bolji?

'Koga volim među mladim igračima? Volim elegantne nogometaše, igrače koji su kompletniji... Kad si nogometaš, moraš znati kako se kretati, kako razmišljati, a u isto vrijeme moraš znati 'čitati' kako se ponašaju drugi igrači na terenu. Volim one koji predviđaju stvari prije nego se dogode. Takvi igrači koji predvide par poteza unaprijed su me uvijek najviše impresionirali', počeo Zlatan Ibrahimović.

Možda i nije želio konkretno o imenima, ali stiglo je i to pitanje - Kylian Mbappe ili Erling Haaland?

'Mislim da me Mbappe pomalo podsjeća na Ronalda, Il Fenomena, njegova igra je vrlo elegantna', kazao je Ibra koji je Mbappea usporedio sa svojim idolom. No, komplimente je pobrao i Haaland.

'Kada pričamo o Halandu, on je fokusiran samo na golove. Ne zanima ga ništa drugo. Kod Halanda vidim tu inteligenciju, želi samo zabijati golove jer zna da je u tome najbolji', pričao je Zlatan Ibrahimović.

Mbappe je već zabio 145 golova za PSG, a Haaland je od dolaska u Borussiju (D) iz Salzburga dao 76, ali u samo 74 utakmice. Njihove su statistike impresivne već sada i sigurno je da će se u bliskoj budućnosti žestoko boriti za Zlatnu loptu, slično kao što su se do sada 'tukli' Leo Messi i Cristiano Ronaldo.