OPASNO VISI

Tjeraju ga iz Formule 1 i prije početka debitantske sezone; ima puno grijeha, a najveći je da je tulumario, dok je njegova zemlja plakala zbog nesretnih rudara

23.12.2020 u 12:02

Bionic
Reading

Sve su glasnija nagađanja kako bi Nikita Mazepin (21), talentirani ruski vozač, zbog svojeg ponašanja mogao ostati bez mjesta u momčadi Haasa za sljedeću godinu

Njegov dolazak ionako je bio popraćen kritikama, jer mu je otac Dmitrij milijarder i smatra se da je zbog toga dogurao do elitnog ranga Formule, a ne radi svojeg vozačkog umijeća koje je neosporno.

Ni šef Haasa Gunther Steiner nije to opovrgnuo: 'Ako je netko dobar i ima financijsku potporu, sigurno ima veće šanse od nekoga tko je jednako dobar i nema financijsku potporu. Zašto biste odabrali onoga koji nema financijsku potporu?'

No Mazepin je već na sebe skrenuo negativnu pozornost. Pisali smo kako se pojavio video u kojem on kao suvozač dira jednu djevojku po grudima, a koja je sjedila na zadnjem sjedištu automobila. Ona se nije ni bunila, nego je sa osmijehom pokazala srednjak kameri. Video je obrisan, ali prije toga su ga mnogi skinuli i zatim podijelili što je izazvalo skandal, a reagirali su i iz Haasa koji su osudili takvo ponašanje i najavili da će takve stvari riješiti interno.

No, to interno, moglo bi biti pogubno za Mazepina, barem takvo tvrdi Marco Rossi, novinar ESPN-a i The Telegrapha koji za njih prati Formulu 1 i dobro je obaviješten o svemu što se događa u tome sportu.

  • +13
Formula 1, Velika nagrada Bahreina; 6.12.2020. Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

'Haas F1 Team, pogotovo oni na vodećim pozicijama sve su zabrinutiji zbog reputacije brenda Haas i odnosa s nekoliko sponzora zbog negativnih medija i Mazepinovog videa', rekao je Rossi koji je naveo i alternativne vozače, a to su Pietro Fittipaldi, Callum Ilott i Nico Hulkenberg.

Pokrenuta je i peticija #WeSayNoToMazepin koju je potpisalo preko 40000 F1 pratitelja, koji ne žele ruskog vozača vidjeti u Formuli 1 2021. Također žele da Haas i F1 poduzmu oštre mjere protiv Mazepina kojem je tek 21 godina, ali ima burnu prošlost na stazi izvan nje.

Već je bio kažnjavan zbog preopasne voženje za vrijeme utrka u Formuli 2, znao se i fizički obračunavati s drugim vozačima ako su mu smetali na stazi, a najveći skandal je definitivno napravio prije dvije godine kada je tulumario u društvu s ruskim manekenkama i misicama te to objavljivao na društvenim mrežama dok je u isto vrijeme zemlja tugovala zbog devetorice rudara koji su poginuli na radu u rudniku njegova oca.