WRC Croatia Rally

Thierry Neuville preuzeo vodstvo, Evans i Ogier ga prate u stopu

19.04.2024 u 11:10

Bionic
Reading

Nakon dva održana brzinska ispita tijekom četvrtka vodstvo u ukupnom redoslijedu WRC Croatia Rallyja preuzeo je belgijski vozač Thierry Neuville, trenutačno vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva

Nakon uvodnog dana u četvrtak na vrhu redoslijeda WRC Croatia Rallyja bio je osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier u Toyoti Yarisu. Međutim, već je prvi brzinski ispit u petak, od Krašića do Sošice, promijenio izgled na samom vrhu.

Ogier je skliznuo na treće mjesto, gdje se nalazi i nakon drugog brzinskog ispita, dok je prvo mjesto preuzeo Neuville. Na drugom mjestu je i dalje Britanac Elfyn Evans u Toyoti Yarisu, koji je i nakon uvodnog dana bio drugoplasirani.

Već je prvi brzinski ispit na vrhu izdvojio Neuvillea i Evansa pa je nakon odrađene rute od Krašića do Sošice Evans imao 6.6 sekundi zaostatka, dok nakon drugog brzinskog ispita, od Jaškova do Malog Modruš Potoka, Britanac ima 4.9 sekunde slabije vrijeme od Neuvillea.

Već trećeplasirani Ogier ima značajniji zaostatak za belgijskim vozačem, kasni 17.6 sekundi. Na četvrtom mjestu je Estonac Ott Tanak s 18.5 sekundi zaostatka, dok je peti Francuz Adrien Fourmaux s 22.9 sekunde minusa u odnosu na Neuvillea.

Tijekom petka još će se održati šest brzinskih ispita, a WRC Croatia Rally završit će u nedjelju.