vaterpolo

Težak poraz splitskog Jadrana: Imenjaci iz Herceg Novog potopili Splićane u Ligi prvaka

03.12.2019 u 21:58

Bionic
Reading

Vaterpolisti splitskog Jadrana u susretu su 6. kola skupine A Lige prvaka doživjeli težak 6-12 (2-4, 2-1, 1-4, 1-3) domaći poraz od imenjaka iz Herceg Novog

Vaterpolisti splitskog Jadrana u susretu su 6. kola skupine A Lige prvaka doživjeli težak 6-12 (2-4, 2-1, 1-4, 1-3) domaći poraz od imenjaka iz Herceg Novog.

Splitski sastav dobro se držao do početka treće četvrtine kada je rezultat bio 5-5, no uslijedila je serija od čak sedam golova gostiju koji su tako osigurali visoku pobjedu.

  • +9
Jadran Split - Jadran Herceg Novi, Liga prvaka Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Ante Visković bio je jedini dvostruki strijelac za Splićane, dok je Konstantin Averka postigao tri gola za Novljane.

Nakon šest odigranih kola oba Jadrana imaju po četiri boda te se nalaze na šestom i sedmom mjestu. Bod više ima peti Spandau 04, a bod manje posljednji Sintez.

Jadran iz Splita će u sljedećem kolu 13. prosinca ugostiti Barcelonetu.

Ranije u utorak je Jug AO na svom terenu svladao mađarsku Szolnoki Doszu s 14-11 (4-4, 4-3, 3-1, 3-3). Nakon izjednačene igre u prvoj polovici susreta, hrvatski je predstavnik krajem druge četvrtine prvi put stvorio dva gola viška povevši s 8-6, da bi u trećem dijelu stigao i do tri pogotka prednosti, a u četvrtom u nekoliko navrata i do četiri gola viška. Za petu pobjedu u šestom nastupu Juga najzaslužniji su bili Danil Merkulov s četiri te Paulo Obradović i Alexandros Papanastasiou s po tri gola. Bence Batori je s četiri gola predvodio goste.

  • +16
Jug Adriatic osiguranje - Szolnoki VSC, Liga prvaka Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Nakon šest kola Jug AO je drugi na ljestvici s 15 bodova, jednim manje od vodećeg Olympiacosa, a dva više od treće Barcelonete, dok je Szolnoki Dosza četvrta s devet bodova.

U sljedećem kolu 9. prosinca Jug AO će gostovati kod Olympiacosa.