PRAVA ISTINA

Teniska zvijezda izrekla iskrene riječi o zadarskom turniru i Novaku Đokoviću nakon kojih će mnogi zašutjeti

22.07.2020 u 08:01

Bionic
Reading

Mjesec dana je prošlo od kada je finale Adria Toura otkazano, jer se na turniru u Zadru pojavio koronavirus, ali ta tema je još uvijek aktualna. Dominic Thiem je u još jednom svojem medijskom istupu branio Novaka Đokovića

Novak Đoković je bio jedan od organizatora niza turnira koji su imali humnaitarnu notu, ali na kraju se ta ideja pretvorila u katastrofu, jer su pojedini tenisači pokupili koronavirus, a srpski igrač naišao je na osudu velikog dijela javnosti.

Iako su diljem svijeta počeli i drugi sportski događaji, Đoković je trpio žestoke napade, od dijela svojih kolega i medija, jednostavno su ga razapinjali, a sam tenisač, koji je također bio zaražen, cijelu situaciju opisao je kao 'lov na vještice'.

Rijetki su tada stali u obranu Đokovića, a jedan od onih koji je imao hrabrosti u tim trenucima biti uz srpskog tenisača bio je Austrijanac Dominic Thiem. Mjesec dana nakon zadarskog turnira Thiem je govorio za CNN te je još jednom branio kolegu s ATP Toura te smatra kako su kritike bile nepravedne.

'Bilo je nepošteno prema njemu, jer nije prekršio nijedan zakon i nije nas prisilio. Nije prisilio nijednog igrača da dođe tamo, nije prisilio nijednog igrača na interakciju s navijačima. Bila je to naša vlastita odluka. Također, cijeli je događaj imao dobru svrhu', rekao je Thiem.

  • +23
Novak Đoković Izvor: EPA / Autor: ROB PREZIOSO

Nije bilo socijalne distance...

'Očito je to bila pogreška svih, ali svi koji su bili pozitivni opet su zdravi, što je vrlo dobar znak. U stvarnosti smo vidjeli sretne navijače, vidjeli smo sretnu djecu i tada smo nekako zaboravili držati distancu  i to je bila greška. Naravo da žalimo, ali u isto vrijeme mislim da je sada u redu.'