BEZ TOGA NEMA USPJEHA

Zna se zašto je Monaco izabrao baš Niku Kovača; zbog te svoje odlike hrvatski stručnjak je u prošlosti dolazio u sukob s igračima

21.07.2020 u 16:09

Bionic
Reading

Prije dva dana Niko Kovač stavio je potpis na trogodišnji ugovor s Monacom s opcijom produljenja suradnje, a zna se i zašto je gazda Dimitrij Ribolovljev želio hrvatskog stručnjaka

Monaco je prošlu sezonu, koju je prekinula pandemija koronavirusa, završio tek na devetom mjestu, a to je pozicija koja nikako ne može zadovoljiti vlasnika i ruskog milijardera Dimitrija Ribolovljeva. Njegovi ljudi krenuli su u potragu za čovjekom koji ima rezultate, ali osim toga i još nešto u odnosu na prethodnike – željeznu disciplinu.

A tu odliku posjeduje Niko Kovač koji je zbog svojih spartanskih metoda u prošlosti znao čak navući bijes vlastitih igrača kojima nije popuštao ni milimetar.

U Monacu vjeruju da će Niko Kovač svojim načinom rada posložiti svlačionicu, da će igrači opet razmišljati samo o nogometu i da će tako vratitit klub u vrh francuskog nogometa odnosno kako će momčad iz Kneževine sljedeće sezone izboriti neku od pozicija koje vode u Ligu prvaka.

Podsjećamo, Monaco će biti treći klub koji će 48-godišnji hrvatski stručnjak voditi kao glavni trener. Nešto više od dvije sezone proveo je na klupi Eintrachta iz Frankfurta s kojim je osvojio njemački Kup i zaradio angažman u Bayernu. S Bavarcima je u sezoni 2018./19. osvojio dvostruku domaću krunu, kao i njemački Superkup.

'Jako smo sretni što možemo poželiti dobrodošlicu Niki Kovaču u klub. Ova sezona predstavlja početak novog poglavlja za Monaco, sa snažnom sportskom orijentacijom u skladu s klupskim ciljevima. To je smjer u koji se Niko uklapa kao trener. Niko je poznat po da je u svom radu, kako u nacionalnoj momčadi, tako i u klubovima, razvijao mlade talente, istovremeno vodio iskusne igrače i ostvarivao vrlo dobre rezultate. Uvjeren sam da će nam njegovo iskustvo i osobnost pomoći u ostvarenju naših ciljeva', izjavio je u priopćenju izvršni dopredsjednik Monaca Oleg Petrov.

  'Niko predstavlja najvišu razinu iskustva, kao bivši igrač i trener. Nizao je pobjede s Bayernom, jednim od najvećih klubova na svijetu, isto tako i s Eintrachtom u kojem je bio ključan za preobražaj u jednu od najboljih njemačkih momčadi. Njegov životopis otkriva i sjajan posao s reprezentacijom Hrvatske. Njegova energija, njegov način rada i vizija igre čine ga trenerom kojeg naš klub treba kako bi ispunio ambicije i stvorio dobre temelje za buduće uspjehe', dodao je sportski direktor Paul Mitchell.