senzacija iz italije

Talijanski velikan želi dva Dinamova klinca koji tek ulaze u seniore; U maksimirskoj školi pronašli su rješenje za budućnost

11.01.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Roma želi dovest Joška Gvardiola i Marija Nikolića iz Dinama

Dinamo je pod Nenadom Bjelicom u zadnje dvije godine napravio ogroman iskorak, a cijena igrača skočila je u nebo. Nisu samo prvotimci na radaru brojnih velikana, već su skauti najboljih europskih klubova dobro pročešljali i mlade kategorije maksimirskog kluba.

Talijanska Gazzette dello Sport piše kako je Roma zainteresirana za dva Dinamova klinca koji još zapravo nisu ni zakoračili u seniorski nogomet. Prvi na listi želja im je Joško Gvardiol, talentirani 17-godišnji branič koji je već zaludio pola svijeta. Osim na poziciji stopera, Gvardiol može igrati i na lijevom beku, a u svojem debiju za seniore je zabio gol što je dodatno njegovo ime istaknulo u bilježnicama brojnih skauta.

Joško je s osam godina došao u Dinamo i od tada je na Maksimiru. Prošao je i sve mlađe kategorije hrvatske nogometne reprezentacije, a dolaskom Igora Bišćana na mjesto izbornika U-21 reprezentacije postao je i standardan u toj vrsti. Podsjećamo, ima samo 17 godina. Procijenjena vrijednost mu je milijun i pol eura, ali jasno je da ga Dinamo neće pustiti za manje od 10 milijuna.

Drugi igrač kojeg želi Roma je 18-godišnji Mario Nikolić. Nikolić je u Dinamu od 2015. godine, a igra na poziciji središnjeg braniča. Njegovo ime nije toliko često bilo u medijima, ali Talijani tvrde kako je Roma stoperski par s Maksimira označila kao idealan za svoju budućnost. Osim Dinamovaca, Roma želi i desnog beka Hellas Verone Davidea Faraonija. Gazzetta piše kako je za sada sve na interesu i da nije još poslana službena ponuda.