Bomba iz Italije

Talijanski div kreće po Danija Olma kojeg prate već neko vrijeme: Dinamo bi mogao dobiti i više od 40 milijuna eura

14.10.2019 u 12:04

Bionic
Reading

Dani Olmo našao se na meti Juventusa koji je odlučan u namjeri da ga dovede već na zimu

Dani Olmo je uvjerljivo najveća zvijezda današnjeg Dinama. Prašinu je podignuo već samim dolaskom iz Barcelone u kojoj je bio kapetan, a nosio je i kapetansku traku mlade španjolske reprezentacije. Te 2014. godine došao je na Maksimir potpuno besplatno, a sada, pet godina kasnije, vrijedi preko 40 milijuna eura.

Ponovno je kapetan Španjolske, samo sada nosi traku U-21 reprezentacije i za njim trči pola svijeta. Ove je sezone u dresu Dinama u 11 utakmica zabio pet golova i upisao jednako toliko asistencija, a 'ubija' i u dresu Španjolske pa ni ne čudi da ga žele gotovo svi europski velikani.

Lista zainteresiranih svakim je danom sve veća, a talijanski mediji pišu kako se u utrku uključio i Juventus koji već ima iskustva s igračima iz Dinama s obzirom na to da su od modrih kupili Marka Pjacu. Talijani navode kako je Olmo jedan od najvećih mladih talenata na svijetu i podsjećaju da ga je ovoga ljeta pokušao dovesti Milan kojem to nije uspjelo zbog visoke odštete koju je postavio Dinamo.

Sada će isto pokušati Juventus koji već neko vrijeme prati Dinamovog Španjolca i sprema se otvoriti pregovore. Tuttosport piše kako 'staroj dami' neće biti lako jer se za Olma bore i neki od najvećih svjetskih klubova poput Real Madrida, Barcelone, Bayerna i Manchester Uniteda, te ističu kako će na kraju Dinamo vjerojatno održati 'aukciju' i prodati svojeg dragulja onome tko ponudi najviše. To znači da bi 'modri' mogli zaraditi i više od 40 milijuna eura koliko se spominjalo prošlog ljeta.

Olmo je već ranije rekao kako je spreman na novi iskorak u svojoj karijeri, a novi klub odabrat će prema kriteriju minutaže. Spreman je na odlazak iz Dinama, ali samo ako će u novom klubu imati dovoljno prilika da pokaže što zna. Talijani tvrde kako ga je Juventus stavio visoko na listu prioriteta i da će krenuti u lov već ove zime.