EUROPA KAO SAN

Talijani na rubu euro katastrofe

03.12.2010 u 12:55

Bionic
Reading

Od četiri talijanska kluba samo je još Napoli ostao u igri za prolaz skupine u Europskoj nogometnoj ligi. Juventus, Sampdoria i Palermo već oplakuju kikseve koje nisu očekivali

Talijani su na rubu katastrofe. Dok u Ligi prvaka još kako-tako i guraju, u Europskoj ligi doživjeli su potpuni debakl. Juventus je ispao, Sampdoria i Palermo također, a Napoli u posljednjem kolu mora dobiti Steauu na svom travnjaku kako bi otišao u drugi krug natjecanja. Nemojmo se zavaravati, neće to biti baš tako lako protiv sasvim solidnih Rumunja.

Dramatično će biti i branitelju naslova, madridskom Atleticu, koji će ispasti ukoliko Aris u zadnjem kolu na svom terenu dobije slabašni Rosenborg. Realno, Španjolcima će trebati pravo malo čudo da prođu dalje, baš kao i Borussiji iz Dortmunda koja će gostovati u Sevilli. Tko pobijedi tu utakmicu, ide dalje, no Španjolcima je dovoljan i remi.

Od neugodnih iznenađenja svakako valja naglasiti još i ispadanje Getafea koji je izgubio u izravnom dvoboju sa švicarskim Young Boysima.

Ipak, nijednu državu ne očekuje takav potop kao Talijane. Ukoliko Napoli zaista ispadne i time zaokruži poker neuspjeha, čelnici Serie A i vlasnici momčadi morat će dobro razmisliti kako dalje. Klubovi s istoka već godinama jako brzo rastu, sve su kvalitetniji i imaju sve više uspjeha, a njima se zasad uspješno odupiru svim osim Talijana.