VUGRINEC ZA TPORTAL

'Svi znamo koliko nam znači Modrić, ali za veliki rezultat trebamo i njega'

25.03.2024 u 10:10

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom ovog je utorka finale turnira u Kairu, a s druge strane stajat će Egipat

Hrvatska će u utorak od 21 sat po srednjoeuropskom vremenu u Kairu igrati finale ACUD kupa, a protivnik Dalićevoj vrsti bit će selekcija Egipta.

Bit će to drugi ogled protiv Faraona. Prvi put Hrvatska i Egipat igrali su na turniru u Južnoj Koreji, a završilo je 2:2. Za Egipćane oba je gola (op.a. i vodstvo 2:0) zabio aktualni izbornik Hosam Hasan, a potom su za Hrvatsku zabili Igor Cvitanović i Davor Vugrinec.

'Sjećam se samo da sam postigao gol. Mislim da sam prošao nekoliko igrača te prebacio golmana... Ali zbilja mi je u magli. No znam da je to bio lijep izlet', prisjetio se 49-godišnji Vugrinec, koji je za Hrvatsku odigrao 28 utakmica i zabio sedam golova.

'Siguran sam da će ova utakmica protiv Egipta biti puno bolja, zanimljivija, atraktivnija, nego ona protiv Tunisa u subotu. Istina, Egipćanima nedostaje odlični Mohamed Salah, ali baš kao što za Hrvatsku ne igra samo Luka Modrić, tako ni za Egipat ne igra samo Salah.'

Utakmica s Tunisom nije nas posebno impresionirala. Posebno što se igre naših tiče.

Slažem se, ali to se možda moglo i očekivati. Posebice kada smo vidjeli kako se protivnik postavio defenzivno. Tunis se nije došao nadigravati, a onda je protiv takvog suparnika teško biti kreativan. Ipak, mislim da je utakmica poslužila svrsi, to jest izbornik je dobio priliku vidjeti što može dobiti od pojedinih igrača, koji mu može biti od koristi u kakvoj situaciji. I da se dodatno uigravaju, to jest da riješi eventualne dileme uoči nastupa na Euru. No jednako važno je i da se nitko ne ozlijedi. Eto, i iz te smo utakmice postali bogatiji za spoznaju da na raspolaganju imamo i odličnog Ivicu Ivušića.

Rekli ste da se protivnik postavio defenzivno. Međutim treba i takve momčadi pobjeđivati. Na Euru bi takva mogla biti Albanija.

Vrlo vjerojatno hoće. No bit će to sasvim druga priča na Euru. Ovo je turnir za uigravanje, pronalaženje rješenja. Izbornik je dosta i rotirao. No siguran sam, čemu smo dosad uvijek svjedočili, da Hrvatska na turnirima igra puno bolje, konkretnije, da donosi rezultat. Dakle ovo sada nije pravo mjerilo. Jer znamo da Hrvatska može pobijediti bilo koga na svijetu i da smo favoriti u bilo kojoj utakmici. Samo da nam svi igrači budu zdravi i spremni.

Ali isto tako svjesni smo da ova Hrvatska itekako ovisi o jednom igraču, odnosno o Modriću. I da s njim i bez njega nije ista.

Nema se tu što puno reći. Svi znamo koliko Modrić znači za ovu momčad. I kada se on pojavi na terenu, odmah su i ostali igrači bolji za određeni postotak. Znamo što nam Modrić donosi, kakvo je njegovo značenje, što može. I nadamo se da će biti na toj željenoj razini. Međutim ne može on sve sam. Trebat će pomoć kako bismo ostvarili prvi, primarni cilj i prošli skupinu.

Bilo bi sjajno kada bi se Ivan Perišić oporavio do Eura.

'Definitivno. Jer sve ovo što smo rekli o Modriću i značenju za momčad, uz bok mu je Ivan Perišić. Naravno, nitko ga ne smije požurivati jer je imao tešku ozljedu. Samo se nadam da će se do Eura, ako bude u mogućnosti, podići i staviti na dispoziciju izborniku. Jer za veliki rezultat, uz Modrića, trebamo i njega. I siguran sam, ako bude mogao, da će doći pomoći Hrvatskoj', završio je Vugrinec.

  • +7
Prijateljska utakmica za Euro 2024., Tunis - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL