ACUD KUP U EGIPTU

Izbornik Dalić otkrio što nije bilo dobro, ali i zbog koga je zabrinut

24.03.2024 u 09:52

Bionic
Reading

rvatski nogometni reprezentativci igrat će u utorak u finalu međunarodnog ACUD kupa protiv domaćina turnira Egipta, u polufinalu je Hrvatska, poslije 0:0 u 90 minuta, s 5:4 nakon jedanaesteraca bila bolja od Tunisa.

Bolje prilike za pogodak u prvom poluvremenu je imao Tunis. U nastavku se Hrvatska donekle razigrala, ali u pogodak nije pretvorila ni jednu od četiri-pet dobrih prilika pa su o pobjedniku i finalistu nakon 0:0 odlučivali jedanaesterci.

Tunis je imao 'meč-loptu' tijekom jedanaesteraca, ali Jaziri nije svoj udarac pretvorio u pogodak. Hrvatski vratar Ivica Ivušić je obranio njegov udarac, kao i Haddadiju na kraju, čime je odveo Hrvatsku u finale.

Na utakmicu se osvrnuo izbornik Zlatko Dalić za Sport Klub.

'Nismo bili brzi, falilo je utrčavanja u prazan prostor i dubinskih lopti. Penali su i kvaliteta i lutrija, a ovaj put smo dobili', rekao je i nastavio:

'Dečki nisu kalkulirali niti su se štedili, dali su sve od sebe i u prijateljskoj utakmici. Moramo biti zadovoljni jer smo u finalu, šteta je Erlićeva ozljeda. Osjetio je aduktor pa je na vrijeme izašao van, nadam se da nije velika ozljeda'.

Osvrnuo se na junaka utakmice:

'Odlučili smo dati šansu svim vratarima, u sljedećem će susretu braniti Kotarski i Lavrović. Ivušić je obranio tri penala i odveo nas u finale – sjajno. Pokazao je da mogu računati na njega'.

Posebno je komentirao i ovacije koje je Luka Modrić primio na praznom stadionu:

'To je sjajno i to što je doživio pokazuje koliko je velik. Dođemo u Egipat i svi navijaju za njega...'.

  • +7
Prijateljska utakmica za Euro 2024., Tunis - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL