leclerc brz u bakuu

Sve oči uprte u mladog vozača Ferrarija: U nedjelju napokon dolazi njegov dan?

24.04.2019 u 17:07

Bionic
Reading

Nakon što je impresivnom vožnjom na uličnoj utrci u Bakuu prošle godine po prvi put skrenuo pozornost na sebe u Formuli 1, od Charlesa Leclerca za volanom Ferrarija mnogo se očekuje ove nedjelje (Arenasport 2, 14:10), na novom izdanju utrke u Azerbajdžanu...

Mladi 21-godišnji vozač rođen u Monte Carlu za mjesec dana će na ulicama svog rodnog grada za volanom Ferrarija pokušati postati prvi domaći vozač s trijumfom na Velikoj nagradi Monaka, no očekuje se njegov pohod na pobjedu već ove nedjelje u Azerbajdžanu.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, prošle godine za volanom Saubera upravo je na uličnoj utrci u Bakuu skrenuo po prvi put pozornost na sebe, kada je u inferiornom bolidu iznenađujuće osvojio šesto mjesto, što ga je na kraju svakako poguralo prema Ferrariju za kojeg vozi ove sezone.

Leclerc je već trebao upisati prvu pobjedu u karijeri prije tri i pol tjedna u Bahreinu, ali mu je u završnici utrke motor počeo otkazivati pa se morao zadovoljiti trećim mjestom.

No, mogla bi upravo ova nedjelja u Azerbajdžanu biti njegov dan, s obzirom da iz Ferrarija najavljuju značajne nadogradnje na bolidu koje bi ga zajedno sa snažnim motorom trebale gurnuti u prvi plan, iako Mercedes ni slučajno ne treba otpisivati ni na kojoj stazi, a i Red Bull je imao svojih trenutaka u prošlosti na ovdje.

'Ovo je jedinstvena staza, jedna od mojih omiljenih. Jako je zahtjevna, a ako izgubiš koncentraciju, završiš u zidu. Posebno mi se sviđa dio s uskim zavojima oko starog dvorca,' izjavio je Charles Leclerc uoči utrke koji jedva čeka da jurnjava počne.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Za razliku od Monegašanina, Azerbajdžan budi kod timskog kolege Sebastiana Vettela neke od najružnijih uspomena, kao kad je prije dvije godine u napadu bijesa namjerno udario u Lewisa Hamiltona pod sigurnosnim automobilom, a prošle ga je nerazumni napad na Bottasa koštao ne samo pobjede, već i pobjedničkog postolja. No, u Kini je na prošloj utrci bio brži na stazi od Leclerca pa ni njega ne treba prerano otpisati.

Azerbajdžan nikad ne razočara, možemo se nadati možda i najuzbudljivijoj utrci sezone...