svaka čast, majstore!

Jose Mourinho opravdao nadimak Specijalni; u jeku epidemije dostavljao je hranu i lijekove najstarijim stanovnicima Londona

24.03.2020 u 10:41

Bionic
Reading

Slavni Portugalac uključio se u akciju te se javio za volontiranje u centru za pomoć starima i nemoćnima u londonskoj četvrti Enfield. S maskom na licu jedva su ga prepoznali...

Pandemija koronavirusa pogodila je Veliku Britaniju, oboljelih je sve više, uvedena je karantena za sve stanovnike, posebno za one najrizičnije skupine koje čine stariji.

Nogomet je, kao i sav sport, već odavno stao, a mnogi su se uključili u humanitarne akcije kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije. Kako su svi stariji građani u Engleskoj u obveznoj izolaciji, humanitarne se organizacije brinu da svi dobiju namirnice i lijekove.

Među prvima je u pomoć uskočio legendarni Portugalac, aktualni trener Tottenhama, Jose Mourinho. On se javio za volontiranje u Centru za pomoć starima i nemoćnima 'Love your door step' u londonskoj četvrti Enfield.

Od svega toga Mourinho nije pravio spektakl, nije mu - kao nekima prije njega - niti palo na pamet zvati novinare i snimatelje da zabilježe njegov humanitarni rad. Uostalom, mnogi ga zbog obvezatne zaštitne maske na licu nisu isprva ni prepoznali!

Odmah po dolasku Portugalac se uključio u pakiranje humanitarnih paketa, a potom je cijeli dan te pakete raznosio potrebitima u četvrti Enfield. Na kraju je ipak 'otkriven', sve zabilježili ostali oduševljeni volonteri koji su ga ipak prepoznali te snimili i objavili na društvenim mrežama.

Kako god bilo, o Joseu Mourinhu možete misliti što god želite, ali ovim je potezom definitivno opravdao nadimak Specijalni!