NA KOJU ĆE UTAKMICU?

Šuker: Liga 10 daje očigledne plodove

27.08.2014 u 21:31

Bionic
Reading

Hrvatski klubovi na pragu su izvanrednog uspjeha u 4. pretkolu Europske lige - uoči uzvratnih utakmica, sva četiri hrvatska predstavnika imaju lijepu šansu osigurati europsku jesen. Sreću im je poželio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker...

zvrsno ljeto hrvatskih klubova ovoga tjedna moglo bi postati i nezaboravno ako Dinamo, Hajduk, Rijeka i Split uspiju u uzvratnim utakmicama osigurati plasman u skupinu Europske lige.

Hrvatski prvak, zagrebački Dinamo, kod kuće brani veliku prednost od 3:1 protiv rumunjskog Petrolula, a pobjedu je u prvoj utakmici upisala i Rijeka koja je s 1:0 svladala Šerif. RNK Split pokazao je da može pružiti dobar otpor favoriziranom Torinu te nakon domaćih 0:0 kreće u goste po povijesni uspjeh. Pobjeda od 2:1 protiv Hajduka u Kijevu ne garantira puno ukrajinskom Dnipru koji je svjestan da ga na Poljudu čeka pakao na tribinama i na terenu.

Dobri rezultati ovoga ljeta gurnuli su Hrvatsku na europski vrh po učinku do ove faze natjecanja, i pritom ponudili nadu da Hrvatska uskoro može preskočiti Izrael i Austriju i doći na 16. mjesto na ljestvici Uefinih koeficijenta koje donosi dva predstavnika u Ligi prvaka. Hrvatska liga trenutno je ispred poljske, danske, švedske, škotske, srpske i brojnih drugih...

'Svjedočimo pravom preporodu hrvatskih klubova u Europi i kamo sreće da sva četiri predstavnika završe u skupini Europske lige. Liga 10 daje očigledne plodove, kako u kvaliteti onoga što viđamo svaki tjedan na našim stadionima, tako i u Europi. Lijepo je vidjeti pozitivnu atmosferu na stadionima, kvalitetan rad struke, organizacijski iskorak koji čine ti klubovi, a najviše kvalitetan nogomet koji Dinamo, Hajduk, Rijeka i Split pokazuju na terenu', dojmovi su predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

'Ovo je prilika da navijamo jedni za druge, da se veselimo uspjehu svakog hrvatskog kluba jer je svaki dobar rezultat značajan za hrvatski nogomet. Dajmo im zajedno podršku i poželimo da u petak u Monte Carlu budu četiri naša predstavnika. I neka ovi uspjesi budu smjernica i drugim hrvatskim klubovima, dokaz da se kvalitetnim radom i ulaganjem može napraviti lijep uspjeh', dodao je Šuker.

Raspored utakmica (četvrtak, 28. kolovoza):

Split: Hajduk - Dnipro (1:2) 19:00
Tiraspol: Šerif - Rijeka (0:1) 19:00
Torino: Torino - Split (0:0) 20:30
Zagreb: Dinamo - Petrolul (3:1) 21:00