U OMJERU 70:30

Šuker i Srna dogovorili koliko će dobiti savez a koliko igrači

08.09.2014 u 19:08

Bionic
Reading

Uoči početka novog kvalifikacijskog ciklusa, rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatski reprezentativci postigli su dogovor oko podjele potencijalne nagrade za plasman na Euro 2016.

Hrvatska reprezentacija u utorak protiv Malte (Zagreb, 20:45 sati) kreće na izazovan kvalifikacijski put prema Euru koji će 2016. godine biti održan u Francuskoj.

Prije nego započnu Europske kvalifikacije, predsjednik Davor Šuker i kapetan Darijo Srna su u ime Saveza i reprezentacije s dnevnog reda skinuli temu podjele Uefine nagrade selekcijama koje se plasiraju u Francusku.

Hrvatskom nogometnom savezu pripast će 70 posto Uefine nagrade za plasman na Euro, a igračima preostalih 30 posto.

'Smatram da se za reprezentaciju igra sa srcem i nije nam bio problem dogovoriti se oko rješenja koje zadovoljava obje strane. To nam je najmanje važno, ključno je ono što ćemo pokazati na terenu - moramo i želimo odvesti Hrvatsku na Euro', izjavio je kapetan Darijo Srna koji će s rekordnih 117 nastupa povesti Hrvatsku u novu kvalifikacijsku bitku.

'Hrvatskom nogometnom savezu prioritet je plasman na Euro 2016, a uvjeren sam da imamo generaciju igrača i izbornika koji će uspješno proći kroz ove Europske kvalifikacije. Drago mi je što smo postigli ovaj dogovor prije početka kvalifikacija i time smo postavili standard kako ćemo to raditi i u budućnosti. Kapetanu Srni i ekipi želim puno sreće u novom ciklusu, da ponovno odvedu Hrvatsku na najveću pozornicu gdje kvalitetom i pripadamo', dodao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.