JAKO OPASAN INCIDENT

Strahovita nesreća šokirala ljubitelje Formule 1 već prvog dana utrkivanja u Monzi

31.08.2018 u 16:18

Bionic
Reading

Marcus Ericsson prošao je bez težih ozljeda u izuzetno opasnoj nesreći na drugom slobodnom treningu ovog petka uoči Velike nagrade Italije...

Nako što smo svjedočili prošlog vikenda jezivom sudaru Hülkenberga, Alonsa i Lecerca na startu utrke u Belgiji, još ružnije je izgledalo ono što se dogodilo Marcusu Ericssonu ovog petka u Monzi.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Švedski 27-godišnji vozač Saubera izgubio je kontrolu nad svojim bolidom pri brzini većoj od 300 km/h i zatim udario u zaštitnu ogradu, uz prevrtanje zrakom i grubo prizemljenje.

Srećom, prošao je bez ozbiljnih ozljeda i pušten je iz liječničkog centra talijanske staze ubrzo nakon nesreće. Vjeruje se da je uzrok zabijanja u zid mehanički kvar na bolidu.

Inače, prvi dan jurnjave na Monzi obilježila je snažna kiša na jutarnjem treningu i iznenađujuće prvo mjesto Sergija Pereza za volanom Racing Point Force Indije.

Na drugom treningu na svoje su došli Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen u Ferrariju, glavni favoriti za trijumf u nedjelju koji su zauzeli prvo i drugo mjesto, ispred Mercedesa Hamiltona i Bottasa.