ravno u ogradu

Navijači Ferrarija ovakav vozački gaf nisu očekivali od Sebastiana Vettela

30.08.2018 u 08:58

Bionic
Reading

Ferrari je uoči utrke u Monzi organizirao na ulicama Milana atraktivnu pokaznu vožnju svojih vozača, ali euforične navijače ohladio je Sebastian Vettel koji se zabio pri maloj brzini u ogradu i pritom oštetio svoje prednje krilce...

Njemački četverostruki prvak u ovom trenutku ima najbrži bolid na raspolaganju u Formuli 1 i mora to iskoristiti kako bi preskočio Lewisa Hamiltona u ukupnom poretku u preostalih osam utrka ove sezone.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Važna će biti Velika nagrada Italije u Monzi ove nedjelje na kojoj Vettel slovi za glavnog favorita, s obzirom na brzinu na ravnim pravcima koju je Ferrari pokazivao na prethodnoj utrci u Belgiji.

No, 30-godišnji Nijemac sklon je vozačkim pogreškama i to je jedini razlog zbog kojeg kaska za Hamiltonom 17 bodova u ukupnom poretku. Zabio se u Francuskoj u Bottasa na samom startu, a onda je u Hockenheimu u trenutku kad je vodio promašio točku kočenja i završio u pješanoj klopci.

Ferrari je ove srijede organizirao u Milanu pokaznu vožnju svojih vozača kao uvertiru u utrku u Monzi, a Vettel je pokazao okupljenim navijačima da je još uvijek sklon gafovima.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Naime, uspio se pri maloj brzini zabiti u ogradu i pritom oštetiti prednje krilce na svom bolidu.

Publika nije mogla vjerovati, ali valjda je s time ispucao gafove uoči Velike nagrade Italije koja bi mogla biti izuzetno bitna za rasplet prvenstva, kao i utrke u Rusiji, Singapuru i Japanu koje slijede...