velike promjene

U Formuli 1 se sprema rošada vozača kakva se usred sezone zaista ne pamti

28.08.2018 u 16:59

Bionic
Reading

Nakon što je obitelj Stroll postala vlasnikom Racing Point Force Indije očekuju se velike rošade vozača u Formuli 1 već na utrci u Singapuru, što bi moglo završiti prelaskom Estebana Ocona u McLaren i povratkom Roberta Kubicu na scenu...

Mnogi su bili razočarani kad je Estaban Ocon nakon osvojenog trećeg mjesta na kvalifikacijama za Veliku nagradu Belgije u razgovoru s Vettelom priznao da je ostao bez angažmana u Force Indiji koju je prethodnih tjedana kupio kanadski milijarder Lawrence Stroll sa svojom grupom investitora. Takav vozač jednostavno ne zaslužuje ostati bez posla, no takav je svijet Formule 1.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ocon će morati prepustiti svoje mjesto u momčadi koja se sada zove Racing Point Force India sinu novog vlasnika, Lanceu Strollu kojem je dosta sporog Williamsa i želi najkasnije u Singapuru voziti 'ružičasti' bolid.

Za talentiranog Francuza to ipak ne bi trebao biti kraj u Formuli 1, jer McLaren je zainteresiran za njegove usluge i trebao bi do kraja sezone postati novi timski kolega Fernanda Alonsa.

Žrtva te operacije bit će u posljednje vrijeme neuvjerljivi Stoffel Vandoorne, no on bi u budućnosti pak mogao voziti bolid Saubera, na štetu Marcusa Ericssona.

U cijeloj priči najveći pobjednik trebao bi biti davno prekriženi Robert Kubica koji će zamijeniti Strolla u Williamsu i pokušati dokazati da je sposoban voziti bolid Formule 1 nakon brojnih operacija šake potrebnih poslije teške reli nesreće 2011. godine u Italiji, zbog koje sedam godina nije vozio u elitnom automobilističkom natjecanju.

Tu rošadama uoči 2019. godine sigurno nije kraj, tu je još prelazak Ricciarda u Renault te Sainza u McLaren, a glavno pitanje ostaje tko će voziti bolide Tora Rossa...