nakon pobjede

Stipe Miočić otkrio kakav mu je savjet dao trener i kako je iz poraza stigao do naslova prvaka UFC-a

18.08.2019 u 08:06

Bionic
Reading

Amerikanac hrvatskih korijena, Stipe Miočić, nakon godinu dana vratio je pojas prvaka UFC-a u teškoj kategoriji. On je u noći sa subote na nedjelju, u kalifornijskom Anaheimu uspio uzvratiti Danielu Cormieru, nanijevši mu tek drugi poraz u karijeri

Bila je to prilika koju je Stipe Miočić, Amerikanac hrvatskih korijena, po zanimanju vatrogasac, čekao od srpnja 2018. godine i poraza u Las Vegasu, kada mu je bivši olimpijski pobjednik, Daniel Cormier nakon tri uspješne obrane naslova, ipak uzeo pojas prvaka teške kategorije UFC-a.

Ni ovog puta, u Kaliforniji, nije bilo jednostavno jer Cormier je u prve tri rudne ostavio puno bolji dojam te je imao sudačku prednost.

S toga ni ovakve Miočićeve riječi ne trebaju čuditi, jer svjestan je bio snage suparnika, a zadržao je i veliku dozu sportske pristojnosti.

  • +17
UFC, Stipe Miočić vs. Daniel Cormier Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'DC je težak protivnik, baš je težak, samo je dolazio na mene, napadao me, ali ovo je borba i sve je moguće. U četvrtoj rundi sam vidio da mu nanosim štetu, trener mi je rekao da koristim tu desnu ruku', rekao je Stipe Miočić pred 18.000 gledatelja i milijunskim auditorijem koji su putem interneta pratili ovaj meč u mikrofonu Joeu Roganu.

''Znao sam da ga imam, da moram baciti još udaraca'', komentirao je gledajući snimku s cijelom dvoranom.

Na pitanje što mu je u tim trenucima velikog preokreta prolazilo kroz glavu, Miočić je u svom stilu rekao:

'To je to, umoran sam, idemo doma', te za kraj poručio publici:

'Vi ste sjajni, ovo je mjesto sjajno'.

Video zavšrnog Miočićevog napada, vrijednog naslova prvaka, pogledajte OVDJE.