UFC 203

Stipe Miočić nokautirao Overeema u prvoj rundi i obranio pojas

11.09.2016 u 09:02

Bionic
Reading

Stipe Miočić obranio je UFC-ov pojas prvaka teške kategorije još jednom impresivnom pobjedom! U prvoj rundi nokautirao je Alistaira Overeema pred 20 tisuća svojih fanova u Clevelandu na UFC 203.

U prvim trenucima borbe nije izgledalo obećavajuće za hrvatsko-američkog borca, pogotovo nakon što ga je Overeem jednim silovitim direktom srušio na stražnjicu. No, brzo se pribrao i pokazao koliko čvrstu bradu ima, jurnuo je na Overeema koji je bježao po kavezu dok ga nisu sustigli Miočićevi udarci, a onda je završio u parteru, na leđima, dok je Stipe 'ground and poundom' završio Nizozemca i odnio pobjedu.

'Bilo je teže nego sam mislio. Bacio me na stražnjicu. Nije me ozlijedio, ali srušio me, zar ne? Udara snažno kao konj', rekao je Stipe, a prenosi Fight Site, i dodao:

'Razumijem zašto je bježao. Snažan je i čvrst borac, ali rekao sam da ću dugo držati ovaj pojas.'


Fabricio Werdum, bivši prvak teške kategorije, porazio je Travisa Brownea jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde i tako se iskupio za poraz od Miočića u svibnju kada je izgubio pojas.

Mickey Gall je pobijedio CM Punka submissionom u prvoj rundi. Od početka je Gall dominirao i nakon dvije minute uspio ugušiti bivšeg WWE prvaka.

Jimmie Rivera jednoglasnom je odlukom sudaca porazio UFC-ovog veterana Urijaha Fabera i upisao svoju četvrtu pobjedu u isto toliko borbi u UFC-u.

U prvoj borbi glavnog dijela programa Jessica Andrade je pobijedila Joannu Calderwood u prvoj rundi. Andrade je već u prvoj minuti borbe krenula na rušenje i uspjela pritisnuti protivnicu uz kavez, Calderwood se uspješno odupirala u parteru sve do posljednje minute prve runde kada ju je Brazilka s par udaraca u glavu uspjela potresti. Calderwood je pokušala preuzeti kontrolu i stati na noge, no Andrade ju je sjajnim potezom uhvatila oko vrata i giljotinom prisilila na predaju u posljednjim sekundama. Druga je to uzastopna pobjeda za Brazilku i šesta u njenih devet UFC borbi.

UFC 203, rezultati: Main card

Stipe Miočić def. Alistair Overeem, KO, R1
Fabricio Werdum def. Travis Browne, jednoglasna odluka sudaca
Mickey Gall def. CM Punk, submission (rear-naked choke), R1, 2:14
Jimmie Rivera def. Urijah Faber, jednoglasna odluka sudaca
Jessica Andrade def. Joanne Calderwood, submission (giljotina), R1, 4:38

Uvodne borbe:

Bethe Correia def. Jessica Eye, podijeljena odluka sudaca(29-28, 28-29, 29-28)
Nik Lentz def. Michael McBride, TKO (udarci), R2, 4:17
Brad Tavares def. Caio Magalhaes, podijeljena odluka (28-29, 30-27, 29-28)
Drew Dober def. Jason Gonzalez, TKO, R1, 1:45
Yancy Medeiros def. Sean Spencer, submission (rear-naked choke), R2, 0:49