ambiciozni trener

Srbin na klupi Cibone jednom izjavom poslao jasnu poruku svima koji se čude zašto je prihvatio ponudu iz Zagreba; otkrio je što je glavni razlog

16.02.2021 u 11:37

Bionic
Reading

Nakon 30 godina zagrebačka Cibona, klub koji je sredinom 80-ih dva puta postao prvak Europe, na klupu je doveo srpskog trenera. Kako na život u glavnom hrvatskom gradu gleda Vladimir Jovanović ispričao je za srpski Alo

Najstariji navijači Cibone još pamte kada je poznati srpski trener Dragan Šakota vodio klub iz Savske koji je bio u procesu pomlađivanja momčadi nakon što su ih glavne zvijezde napustile.

Punih 30 godina kasnije na klupu Cibone, umjesto smijenjenog Ivana Velića, sjeo je mladi srpski stručnjak Vladimir Jovanović koji se afirmirao kao trener FMP-a koji je po mišljenju mnogih igrao najljepšu košarku u regiji. Također je važno naglasiti kako Jovanović od 2019. radi kao pomoćni trener srpskog izbornika Igora Kokoškova.

No, glavni razlog zašto je Jovanović došao u Zagreb je rad s mladim košarkašima jer očito su čelnici Cibone željeli napraviti zaokret i baš sve podrediti mladim nadama poput talenta s NBA potencijalom Roka Prkačina, 216 cm visokog Danka Brankovića i drugih. No, mnoge u Srbiji je iznenadilo što je 36-godišnji Jovanović stigao na klupu Cibone.

U razgovoru za srpski Alo Jovanović je potvrdio kako se jako brzo dogovorio s Cibonom te da nije strahovao od dolaska u Zagreb.

'Imao sam nekoliko dana za razmišljanje, ne previše, ali dovoljno da se sagledaju sve stvari. Presudili su sportski motivi i izazovi, kao i veličina kluba kakav je Cibona', kazao je Jovanović dodavši kako su ga odlično primili i Zagrebu.

' Osjećam se kao da sam kod kuće, u Beogradu. Svi su se zaista potrudili, i u klubu, i ostali, i nema nijedne negativne stvari.'

Naravno, nije moglo proći bez pitanja da se često uz njegovo ime spominje kako je nakon Dragana Šakote prvi Srbin koji je sjeo na klupu Cibone. No, Jovanović je svojom izjavom pokazao da je zreliji nego što mnogi misle:

'Odmah se potencirala ta informacija, ali ja na košarku gledam da je to sport, nešto što spaja ljude, a ne razdvaja ih, tako da nije važno odakle je tko. Radimo naš posao i u ovom slučaju, konkretno, maksimalno se trudim da Cibona igra dobro i ostvari dobar rezultat', kazao je Jovanović koji još nije imao vremena upoznati Zagreb, ali kaže da se osjeća kao kod kuće zbog sličnog jezika i mentaliteta.

'Imam vrlo malo slobodnog vremena. Došao sam i odmah upao u ritam igranja dosta utakmica u kratkom vremenskom periodu, tako da sam uglavnom sa kolegama u kancelariji u klubu i s igračima na terenu. Za ovo kratko vrijeme koliko sam ovdje, a i ono što znam odranije, mogu samo da kažem sve najbolje, ali bit će vremena da bolje upoznam Zagreb.'

  • +4
Cibona - Zadar Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Baksaj / KK Cibona / CROPIX