ODLAZAK PREKO 'BARE'

Sprema se strašan udarac za Rijeku; Igor Bišćan u završnici sezone ostaje bez ključnog igrača

12.03.2019 u 14:16

Bionic
Reading

Dinamo je u derbiju svladao Rijeku (3:1), a za prvoligaša s Rujevice dolazi još loših vijesti, jer bi klub tijekom sezone mogao napustiti Araujo dos Santos Heber (27)

Trener Igor Bišćan muku muči s izostancima, a kadar bi mogao postati još tanji ukoliko se realizira transfer prvog strijleca Hebera u SAD gdje prijelazni rok još traje (do 7. svibnja).

Brazilac je stigao u Rijeku u srpnju 2017. iz Slaven Belupa za oko pola milijuna eura te se brzo nametnuo i postao jedan od najboljih igrača. Nekoliko puta ga se selilo s Rujevice u inozemstvo, a po svemu sudeći polako se i bliži taj trenutak.

Prema informacijama s kojima raspolažu Sportske novosti za Hebera su zainteresirani New York City i New York Red Bull, zapravo prva ponuda već je stigla prije par tjedana, Brazilac nije bio zadovoljan osobnim uvjetima, ali izgleda da je ona u međuvremenu 'podebljana'.

  • +11
HT Prva liga, 24. kolo: Dinamo - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Ukoliko se transfer realizira bio bi to veliki udarac za Rijeku koja trenuačno drži drugu poziciju u Hrvatski Telekom Prvoj ligi iza neodorirljivog Dinama, ali za vrat joj pušu čak četiri kluba (Osijek, Lokomotiva, Gorica i Hajduk) koji žele isto u Europu.

Heber ima važeći ugovor s Rijekom do lipnja 2021.

  • +7
Rijeka - Istra 1961, 23. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL