BARCELONA ŽRTVA

Španjolska na nogama nakon ovog skandala: Tako više ne možemo!

30.01.2017 u 13:47

Bionic
Reading

Nakon što nije priznat čisti pogodak Barcelone u nedjelju protiv Betisa, iako je lopta bila više od pola metra iza gol linije, u Kataloniji vlada ogorčenje, a španjolska javnost i ljubitelji nogometa traže uvođenje gol tehnologije koju već imaju ostale velike europske lige...

Barcelona je jedva osvojila bod protiv Betisa golom Suareza za 1:1 u samoj završnici, no tko zna što bi bilo da je priznat čisti pogodak u 78. minuti, kada je Aleix Vidal ubacio, a od Betisovog braniča Villamarina lopta se odbila i završila iza gol linije, za čak 57 centimetara. Sudac Hernendez Hernandez i njegov pomoćnik nisu to registrirali, što je izazvalo skandal u španjolskom nogometu.

Mediji bliski Barceloni poput dnevnika Sport uvjereni su da je to bio tek nastavak potkradanja kluba s ciljem Realu pokloniti naslov.

'Svi su to vidjeli osim suca i njegovog pomoćnika. Greška je bila ogromna i mogla bi odlučili prvenstvo,' piše spomenuti katalonski list, dok oni objektivniji mediji traže uvođenje gol tehnologije koja bi ovu situacija bez problema riješila.

'To je ogromna greška, ali nisu krivi suci. Da je korišteno oko sokolovo, ne bi bilo problema,' smatra Aleix Vidal, a slaže se i njegov trener Luis Enrique:

'Jasno je da suci trebaju pomoć. Tehnologija je ta koja može pomoći i ja sam to već rekao.'

Španjolska liga zaostaje za engleskom, njemačkom i talijanskom po pitanju gol tehnologije, no vjeruje se da će nakon ovog propusta sigurno biti uvedena sljedeće sezone, koliko god skupocjena bila...

Betis - Barcelona Autor: YouTube