SENZACIJA U MELBOURNEU

Šokirani Nadal ne može vjerovati: Ovo jako boli!

19.01.2016 u 12:19

Bionic
Reading

Rafael Nadal priznaje da se nije nadao ispadanju u 1. kolu Australian Opena u meču s Fernandom Verdascom, jer je bio uvjeren da dobro pripremljen započinje novu sezonu...

Španjiolski 29-godišnji tenisač imao je prilično lošu prošlu sezonu u kojoj je u jednom trenutku ispao iz kruga osmorice najboljih, no solidnim igrama potkraj godine uspio se vratiti na 5. mjesto ATP ljestvice uz najavu napada na one najbolje na sljedećim velikim turnirima.

Ipak, Nadal definitivno nije onaj stari. Đoković ga je pregazio u finalu Dohe na otvaranju nove sezone, a u utorak na Australian Openu doživio je novi šok: ispao je u 1. kolu u pet setova protiv Fernanda Verdasca.

Bio je to tek drugi Rafin poraz u prvim kolima Grand Slam turnira i veliko razočaranje, jer je smatrao da su ozljede prošlost i da je spreman boriti se za titule.

'Imao sam prilike, ali bio je bolji i zaslužio pobjede. Ovaj poraz je jako težak za mene, jer sam došao s uvjerenjem da mogu odigrati dobar turnir. Dobro sam trenirao, ali nisam igrao kao na treningu i zato nisam sretan. Jako je teško toliko trenirati i onda ispasti tako brzo. Nije bio moj dan,' izjavio je nakon susreta Rafael Nadal i priznao da ga ovaj poraz posebno boli.

'Nisam bio dovoljno agresivan. Moram pronaći sredinu između ofenzive i defanzive. Sada postoje samo dvije opcije: ili nastaviti s radom ili potonuti,' zaključio je Rafa koji je bio na drugoj strani ždrijeba od Đokovića i Federera pa se nadao da u Melbourneu može do finala. No, ne ovaj put...