USKORO SLUŽBENO

Šok za Novaka Đokovića! Ništa od nastupa na US Openu i ove godine

30.04.2023 u 11:47

Bionic
Reading

Iako cijeli svijet ublažava mjere po pitanju restrikcija u zaštiti od koronavirusa, niti u SAD-u nije drugačije. No, očekivalo se kako će pravila o cijepljenosti stranih državljana prilikom ulaska u zemlju biti ukinuta. Ali nisu, već su samo ublažena

Postoje veliki izgledi da najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković propusti US Open i Masters u Cincinnatiju.

Iz Amerike su stigle informacije koje se Novaku uopće neće dopasti, a to je da će predsjednik Joe Biden poslušati preporuku centra za zarazne bolesti (CDC) pa će zabrana o ulasku u zemlju svakome tko nije cijepljen protiv Covid-19 i dalje vrijediti.

CDC je odlučio da će od 16. kolovoza za ulazak u SAD biti dovoljna jedna doza bivalentnog cjepiva koje 'pruža bolju zaštitu', a datum je izabran jer predstavlja godinu dana otkako su putnici mogli primiti baš taj tip cjepiva.

Podsjetimo, Đoković nije sudjelovao na dva Masters turnira u ožujku Indian Wells i Miami ) zbog toga što nije cijepljen.

Srpski tenisač nadao se da će na sljedećim turnirima u kolovozu, posebice na US Openu, ipak moći nastupiti, jer neko se je vrijeme špekuliralo kako će od 11. svibnja biti ukinute sve mjere za SAD.